>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fundaţia miliardarului George Soros paraseste Ungaria

Fundaţia miliardarului George Soros paraseste Ungaria
Organizaţia lui George Soros îşi va închide biroul din Budapesta şi se va muta la Berlin, capitala Germaniei, a anuntat Fundatia pentru o Societate Deschisa (Open Society Foundations).

"Decizia de a muta operaţiunile din Budapesta vine în contextul în care guvernul ungar pregăteşte impunerea de noi restricţii împotriva organizaţiilor neguvernamentale prin ceea ce a denumit drept pachetul legislativ Stop Soros", explica un comunicat emis in acest sens.
"Guvernul Ungariei a denigrat munca noastră şi a reprimat societatea civilă pentru a obţine avantaje politice, folosind tactici fără precedent în istoria Uniunii Europene", scrie Patrick Gaspard, directorul structurii din Ungaria. Potrivit spuselor sale, organizaţia va continua să susţină activitatea grupărilor societăţii civile din Ungaria în probleme precum drepturile omului, arta, cultura, libertatea presei, transparenţa, educaţia şi sănătatea şi va "urma toate căile legale pentru a apăra drepturile fundamentale ameninţate de legislaţie".
Anterior, Antal Rogan, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a declarat în parlament că guvernul se va folosi de noul său mandat electoral pentru a înăspri legea "Stop Soros". Acest pachet legislativ vizează ONG-urile care beneficiază de finanţare străină, îndeosebi din partea lui George Soros, care militează în favoarea imigraţiei, în contrast cu poziţia dură a lui Orban pe acest subiect.
"Cred că mă înţelegeţi dacă nu plâng în hohote", a declarat atunci Orban, rugat pe postul public de radio MR1 să comenteze decizia organizaţiei lui Soros. AGERPRES

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu