>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mii de cartuşe de infanterie, descoperite la un centru de zi pentru copii din judeţul Vrancea

Mii de cartuşe de infanterie au fost descoperite la un centru de zi pentru copii din judeţul Vrancea. Acestea au fost scoase dintr-o fosă de către pirotehniştii vrânceni alertaţi de muncitorii care făceau lucrări de construcţie a unei toalete.

Operaţiunea de amploare a început joi şi continuă vineri, zona fiind izolată şi monitorizată de poliţişti.
Joi, până la lăsarea întunericului, pirotehniştii au descoperit aproximativ 2.133 de cartuşe, iar vineri ei au reluat căutările.
”Specialiştii pirotehnişti au acţionat la Centrul de zi socio-educaţional pentru copii din comuna Fitioneşti, satul Mănăstioara. Aceştia au fost alertaţi de o echipă de muncitori care executa lucrări de construcţie a unei toalete şi, în timp ce săpau fosa septică au descoperit mai multe cartuşe de infanterie calibru 7,92 mm. Din cauza numărului mare de cartuşe găsite, aproximativ 2.133 de cartuşe, echipa pirotehnică a lucrat până la lăsarea întunericului urmând să continue operaţiunea de asanare şi vineri dimineaţă”, se arată într-o informare făcută de reprezentanţii ISU Vrancea.
În momentul în care au fost descoperite primele cartuşe, Centrul de copii din comuna vrânceană nu era deschis, clădirea fiind în curs de reabilitare. Oricum, pirotehniştii au izolat clădirea, iar un echipaj de Poliţie monitorizează în permanenţă zona.
Specialiştii vor sta la faţa locului până când vor fi descoperite toate piesele de muniţie.
”La Centrul de zi nu sunt copii, clădirea este în reamenajare. Zona este izolată şi monitorizată de un echipaj al Poliţiei Vrancea. Este o operaţiune amplă, nu putem estima când se va termina”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.
În ultimele 24 de ore echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitată să intervină şi în alte două situaţii. Prima misiune s-a desfăşurat joi între localităţile Focşani şi Garoafa, în zona Valea Şoimului, unde un cetăţean a găsit un proiectil exploziv de calibru 152 mm. Tot joi, echipa pirotehnică s-a deplasat în satul Voetin, comuna Sihlea, pentru asanarea terenului ca urmare a descoperirii a patru proiectile explozive calibru 85 mm, de către un vrâncean care executa lucrări agricole.Proiectilele descoperite au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu