>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele Iohannis va sesiza Curtea Constituţională privind modificarea Legii rederendumului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă la Blaj, că va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificările aduse de către Parlament Legii referendumului, precizând că este nemulţumit de schimbările efectuate la lege.

"Acuma dacă vreţi să ştiţi foarte exact, o să repet ce am mai spus. Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curtea Constituţională", a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută după ce a participat la dezbaterea "Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european".
Pe 3 mai, CCR a respins sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR, privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.
Grupul parlamentar PNL din Senat, căruia i s-au raliat şi 13 senatori USR, au înaintat la CCR, la începutul lunii septembrie, o sesizare privind proiectul de lege care modifică Legea referendumului.
CCR a admis, la începutul lunii octombrie, sesizarea PNL şi USR privind proiectul de lege care modifică Legea referendumului, în care se contestă faptul că Parlamentul, CCR şi preşedintele au fost eliminaţi din procedura de stabilire a obiectului şi datei de organizare a scrutinului. CCR a declarat neconstituţională şi abrogarea art.15 alin.(1) din Legea nr.3/2000, care stipulează expres că obiectul şi data referendumului se stabilesc prin lege. Legea s-a întors în Parlament şi a fost adoptată de Senat cu 175 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” şi 33 de abţineri.Liderii coaliţiei de guvernare au anunţat că referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ar putea avea loc în luna iunie a acestui an.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu