>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Producţia industrială a crescut cu 4,9% în trimestrul I 2018

În trimestrul I 2018, comparativ cu trimestrul I 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 4,9% ca serie brută, respectiv cu 6,2%, ca serie ajustată sezonier, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,9%, datorită creşterii industriei extractive (+6,1%) şi industriei prelucrătoare (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,8%”, se arată într-un comunicat al INS.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2018, a crescut cu 6,2%, susţinută de creşterile industriei prelucrătoare (+7,6%) şi industriei extractive (+6,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,6%.
Potrivit INS, în luna martie 2018, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,5%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,5%) şi de industria prelucrătoare (+0,1%). Industria extractivă a scăzut cu 1%.Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria extractivă (+7,6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,5%). Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel, a mai comunicat INS.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu