>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tesla spune că producţia a 5.000 de maşini pe săptămână din Modelul 3 va face compania profitabilă

Tesla spune că va deveni profitabilă în a doua jumătate a anului 2018, dacă va produce săptămânal 5.000 de maşini din cel mai nou model al său, Modelul 3, însă atingerea scopului propus este discutabilă, pentru că Tesla a fabricat doar 2.270 de maşini în ultima săptămână din aprilie, relatează BBC.
Compania a raportat la finalul primului trimestru o pierdere record de aproape 710 milioane de dolari, mai mult decât dublu comparativ cu aceaşi perioadă a anului trecut.
Veniturile au crescut cu 26% la 3,4 miliarde de dolari, iar Tesla a anunţat că va reduce în acest an cheltuielile de capital până la 3 miliarde de dolari, deoarece se concentrează pe „nevoile pe termen scurt”.
Cu toate acestea însă, compania lui Elon Musk le-a promis investitorilor că în a doua jumătate a anului va livra mai multe din modelele sale de maşini.Deşi Tesla este încrezătoare că va face profit, analiştii spun că problemele cu care se confruntă constructorul de maşini electrice sunt grave.
Compania a cheltuit foarte mult pentru producţia celui mai nou model, Modelul 3, dar continuă să nu se încadreze în estimările de producţie, în pofida cererii puternice din partea clienţilor. Tesla a realizat doar 9.800 de unuităţi de Model 3 în primele trei luni ale anului, comparativ cu un obiectiv iniţial de 5.000 de vehicule pe săptămână.
Vara trecută, directorul executiv a precizat că Tesla a cheltuit aproximativ 100 de milioane de dolari pe săptămână pentru producţia noilor modele. Bloomberg a calculat recent că Tesla continuă să cheltuiască mai mult de 6.500 dolari pe minut.
"Nu văd cum Tesla va supravieţui, având în vedere structura lor de capital, ceea ce înseamnă că au tone de datorii şi pierderi masive continue", a precizat analistul John Thompson.
Tesla a apelat anterior la investitori, pentru mai mulţi bani, precum şi la plăţi anticipate pentru clienţii care doresc noile modele.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu