>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video VIDEO Premierul Croaţiei, primit cu onoruri militare la Guvern. Mică gafă de protocol înaintea intonării imnurilor

Premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, a ajuns, vineri dimineaţa, la Guvernul României, unde a fost primit cu onoruri militare. În cursul zilei, prim-ministrul croat va avea întâlniri cu preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
Întâlnirea de vineri a fost marcată de greşeală de protocol, premierul român invitându-l pe omologul său croat să treacă în revistă garda de onoare înaintea intonării imnurilor celor două state. Andrej Plenkovic a oprit-o pe Viorica Dăncilă pentru a asculta intonarea imnurilor.
"Vizita oficialului croat are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE.Scopul principal al întrevederii îl reprezintă consolidarea cooperării la nivel politic şi economic şi identificarea de noi arii de cooperare la nivel sectorial", se arată într-un comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX.
Conform sursei citate, vizita prim-ministrului croat se înscrie în dorinţa de consolidare şi diversificare a cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei regionale şi europene. Vizita prim-ministrului croat, Andrej Plenkovic, a debutat, joi seara, cu un dineu de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă în cinstea înaltului oficial de la Zagreb, la care au fost invitaţi să participe toţi membrii Guvernului de la Bucureşti.
Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, va avea, vineri, întâlniri atât cu premierul Viorica Dăncilă, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, Liviu Dragnea va avea o întâlnire cu premierul croat la Camera Deputaţilor.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu