>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Bilanţ după furtunile din Alba: Peste 400 de gospodării au fost inundate. Armata, chemată în ajutor

Peste 400 de gospodării din judeţul Alba, majoritatea din Bucerdea şi Cricău, au fost inundate vineri, în urma ploilor torenţiale şi a viiturilor, în vreme ce zeci de maşini au fost distruse, iar mai multe drumuri avariate. Au intervenit sute de forţe, fiind mobilizaţi şi militari.
Imaginea articolului Bilanţ după furtunile din Alba: Peste 400 de gospodării au fost inundate. Armata, chemată în ajutor

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, au fost inundate 51 de gospodării din Ţălna, 150 de case din Ighiu şi Bucerdea, 200 de la Cricău şi altele din Alba Iulia, Blaj şi Sebeş.
Şi astăzi se intervine pentru înlăturarea efectelor negative.
De asemenea, zeci de autovehicule au fost avariate. La Bucerdea, trei maşini au fost luate de ape şi proptite una peste alta.
În ceea ce priveşte drumurile, zeci de podeţe şi drumuri comunale sau judeţene sunt afectate, după ce apa a acoperit zeci de kilometri de drumuri din trei comune: Ighiu, Bucerdea şi Cricău.
Mai multe persoane au rămas blocate în case, din cauza apei care a pătruns cu putere, fiind salvate de forţele de intervenţie şi predate echipajelor medicale în stare de şoc.
De asemenea, mii de locuitori din judeţ au rămas fără energie electrică, la ora transmiterii acestei ştiri fiind nealimentate 1270 de familii.
În total, au fost mobilizate peste 200 de forţe, pompieri, poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Apelor Române, dar şi militari. În ajutor au venit şi salvatori din judeţele învecinate, Hunedoara, Cluj, Bihor şi Sibiu şi s-a intervenit cu buldoexcavatoare, motopompe, autobasculante şi autospeciale.
”În vederea asigurării necesarului în regim de urgenţă a apei potabile pentru populaţia afectată, Crucea Roşie Română – Filiala Alba Iulia împreună cu SC Apa CTTA Alba şi ISUJ Alba vor distribui apă potabilă, în funcţie de nevoi. Se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor negative”, arată CJSU Alba.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu