>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Comisia Iordache, raport de respingere a reexaminării Legii privind organizarea judiciară

Comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, a dat, luni, raport de respingere pe cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis asupra proiectul care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.
Imaginea articolului Comisia Iordache, raport de respingere a reexaminării Legii privind organizarea judiciară

Raportul de respingere a fost adoptat cu 12 voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă" şi urmează să primească votul în plenul de luni al Camerei Deputaţilor.
Preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Parlamentul nu va modifica în niciun fel proiectul care propune schimbarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, în urma reexaminării cerută de preşedintele Klaus Iohannis.
"Proiecul îl vom trimite preşedintelui exact aşa cum este. Proiectul a fost declarat constituţional. Este un demers de a intra cât mai târziu în vigoare această lege, este o lege aşteptată de corpul judecătorilor. Prin înfiinţarea acelei secţii nu facem decât să nu mai existe presiuni asupra judecătorilor, din partea procurorilor DNA. Nu vom schimba nimic ( la proiectul de lege-n.r), o vom retrimite preşedintelui în forma în care a fost declarată constituţională, astfel încât în 10 zile preşedintele va fi obligat să o promulge", a declarat deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.
Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. În prealabil, şeful statului sesizare Curtea Constituţională a României asupra neconstituţionalităţii actului normativ, însă cererea i-a fost respinsă, judecătorii CCR motivând că preşedintele a depăşit termenul legal de sesizare a instituţiei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu