>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Plumb: Sunt întârzieri la Programul Operaţional Infrastructură Mare. Nu riscăm dezangajarea în 2018

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a declarat marţi că sunt nişte întârzieri la Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), cel care gestionează infrastructura rutieră şi feroviară, dar că problemele au fost indentificate şi nu riscăm dezangajarea fondurilor UE în acest an.

"În ceea ce piveşte întârzierile pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, care gestionează mediul şi infrastructura rutieră şi feroviară, sunt întârzieri. Am identificat problemele. Astăzi (marţi – n.r.) o să avem întâlniri cu reprezentanţii consultanţilor tehnici ai Comisiei Europene, respectiv ai Băncii Europene de Investiţii. Am solicitat o întâlnire de urgenţă la Bucureşti a reprezentantului acestui serviciu de consultanţă tehnică al Comisiei Europene, pentru a avea o întrevedere. Nu riscăm să pierdem absolut nimic pentru anul acesta. Nu va fi niciun dezangajare la nivelul fondurilor europene. Cu cât ne-am angajat, atât vom absorbi. S-au luat toate măsurile la nivel guvernamental, astfel încât să nu înregistră niciun fel de decomitere", a afirmat ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb la Parlament.
"Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României identificate în Acordul de Parteneriat 2014-2020 şi în acord cu Cadrul Strategic Comun şi Documentul de Poziţie al serviciilor Comisiei Europene. Strategia POIM este orientată spre obiectivele Strategiei Europa 2020, în corelare cu Programul Naţional pentru Reformă şi cu Recomandările Specifice de Ţară, concentrându-se asupra creşterii durabile prin promovarea unei economii bazate pe consum redus de carbon prin măsuri de eficienţă energetică şi promovare a energiei verzi, precum şi prin promovarea unor moduri de transport prietenoase cu mediul şi o utilizare mai eficientă a resurselor", se arată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.
POIM are o alocare financiară de aproximativ 11,6 mld. Euro, din care 6,94 mld. Euro Fond de Coeziune, 2,28 mld. Euro Fond European de Dezvoltare Regională, 2,41 mld. Euro Cofinanţare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu