>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tăriceanu vorbeşte despre un episod anterior al intervenţiei consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu: Era în 2015!

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, legat de scandalul privind presiuni ale consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu asupra magistratului CCR Petre Lăzăroiu, că acelaşi consilier a intervenit şi în 2015 asupra aleşilor dintr-o comisie parlamentară.

"Fără îndoială aceste lucruri nu sunt obişnuite şi am să vă mai dau o informaţie la primă mână. Un fost coleg din PNL m-a sunat ieri şi mi-a spus. În 2015 a mai fost o discuţie în care a mai fost implicată doamna consilier cu parlamentarii din Comisia pentru revizuirea Constituţiei şi li s-a transmis că preşedintele nu doreşte nicio modificare a Constituţiei. Prin urmare s-a primit ordin de boicotare şi comisia nu a mai continuat. Eu nu mai eram deja în 2015 în PNL, dar mi-a dat telefon un fost coleg în legătură cu ce s-a vehiculat şi cu această întâmplare. Ştiţi cum se spune. Nu iese fum fără foc. Dacă ceea ce s-a întâmplat ar trebui să se lămurească chestiunea aceasta. Dacă intervenţia a fost aşa cum a fost relatată iniţial, fie că a făcut-o din proprie iniţiativă sau nu, acest lucru e foarte grav şi sigur un astfel de consilier nu mai are ce să caute într-o astfel de funcţie", a spus, duminică, Călin Popescu Tăricenau.
Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruţa Kovesi, a declarat că fost căutat de consilierul prezidenţial Simina Lăzărescu, ce i-a spus că se pune în discuţie revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru preşedintelui Iohannis.
"Probabil că s-a dorit să fiu avertizat. Probabil de aceasta s-a sugerat. Ai grijă, dar nu ştiu de ce să am grijă, deoarece eu nu am ce să-mi reproşez? Probabil s-a vrut să se creeze un conflict în legătură cu mandatul meu, ca să pună sub semnul îndoielii decizia noastră, că altfel eu nu îmi explic. (...) În mod cert există această preocupare la Cotroceni, pentru că altfel doamna Simina Tănăsescu nu m-ar fi abordat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Lăzăroiu.Chestionat dacă a întrebat-o pe consilierul prezidenţial, Simina Tănăsescu, în ce calitate l-a chemat pentru aceste discuţii, Petre Lăzăroiu a răspuns: “Nu. Eu am luat-o ca pe o chestiune absolut colegială, privată. De aceea am spus că nu ştiu dacă a acţionat în nume propriu sau din partea domnului preşedinte (…) Aşa ceva e de domeniul fantasticului, de domeniul science-fiction-ului ".
Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuţia a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susţine că nu este implicată sub nicio formă Administraţia Prezidenţială.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu