>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tinerii dintr-o organizaţie politică: Programul Guvernului "Investeşte în tine", prin care se acordă credite cu dobândă ZERO, încurajează dependenţa de stat

Programul "Investeşte în tine", care va fi adoptat săptămâna viitoare de Guvern şi care prevede acordarea unor credite de stat cu dobândă zero pentru tineri, este o măsură populistă care încurajează dependenţa de stat, au afirmat reprezentanţii organizaţiei de tineret a PMP.

"Acest program care va fi adoptat săptămâna viitoare, printr-un act normativ, de Guvern, va oferi tinerilor care sunt la studii, fără a avea un loc de muncă, acces la împrumuturi fără dobândă, garantate de stat, de 40.000 de lei pentru educaţie, sănătate, sport şi cultură, creditul putând creşte cu alte 20.000 de lei dacă beneficiarul este angajat sau se angajează în perioada derulării programului, nefiind însă vizaţi doar tinerii, numărul persoanelor eligibile pentru a luat un credit prin acest program fiind de 8 milioane. Pentru persoanele între 26 şi 55 de ani, valoarea creditului este de 35.000 de lei, dar poate fi extins cu 20.000 lei dacă beneficiarul este angajat sau se angajează în perioada derulării programului", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei de tineret a PMP remis duminică MEDIAFAX.
În loc ca Guvernul să folosească fonduri europene nerambursabile pentru încadrarea tinerilor pe piaţa muncii, Executivul preferă să aprobe un program care încurajează împrumurile şi îndatorarea acestora către stat, mai susţine organizaţie de tineret a partidului din Opoziţie.
"Ce încurajează acest program? Ne încurajează să ne împrumutăm pentru a ne putea asigura şi salva sănătatea, să ne împrumutăm să putem duce copiii la cămine şi grădiniţă, să ne împrumutăm să putem termina o şcoală, să ne împrumutăm pentru a ne permite un calculator, cărţi şi alte materiale didactice, pentru a face sport, pentru a ne culturaliza şi aşa mai departe! Mai exact încurajează dependenţa de stat. Reamintim că grupul cel mai vulnerabil din rândul categoriei de vârstă 14-35 de ani este reprezentat de tinerii NEETs cu vârsta între 16-24 de ani, tineri care nu sunt încadraţi pe piaţa forţei de muncă şi nici nu mai continua studiile, pentru care avem la dispoziţie fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman pe care Guvernul României nu reuşeşte să îi utilizeze în mod adecvat", completează sursa citată.
Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat, marţi, că Guvernul va adopta săptămâna viitoare un act normativ prin care statul va acorda credite preferenţiale, cu dobândă zero, persoanelor care vor să investească în dezoltare personală, acoperind cheltuieli cu educaţia, sănătatea, sportul sau cultura. Acesta a mai menţionat că „potrivit aprecierilor noastre, de acest program ar putea beneficia aproximativ opt milioane de cetăţeni.
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Mărăşeşti, că persoanele care vor să beneficieze de credite preferenţiale, cu dobândă zero, garantate de stat, trebuie să urmeze cursuri, ea afirmând că speră ca de acest program să beneficieze cât mai mulţi tineri. Prim-ministrul a adăugat că valoarea totală a programului este de aproximativ un miliard de lei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu