>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Toader, către procurorul general: Vă invit la Braşov să vedem cum pot cere procurorii suspendarea deciziilor CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus la Secţia de procurori a CSM că îl invită pe procurorul general, Augustin Lazăr, la Braşov, pentru a afla de ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria din acel oraş cer suspendarea unei decizii a Curţii Constituţionale.

„Spaţiul public e plin de dezinformări. Procurorii au independenţa soluţionării cauzelor (...), Constituţia spune că sunt magistraţi, cu diferenţele specifice. Vă voi invita ca împreună să avem o întrevedere cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, având încredere în concordanţa spuselor dumneavoastră cu realitatea, şi să avem o discuţie să vedem cum este posibil ca un grup de procurori să ceară suspendarea deciziilor Curţii Constituţionale şi altele din cerinţele de acolo", a declarat ministrul la audierea din bCSM a candidatului pentru conducerea DIICOT.
Precizările au fost făcute de către ministrul Justiţiei, în contextul solicitării din luna mai a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, care vor suspendarea oricăror decizii din partea CCR sau din partea celorlalţi factori implicaţi în procesul legislativ cu privire la legile justiţiei până la emiterea avizului Comisiei de la Veneţia şi respectarea întocmai a recomandărilor GRECO.
”În unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov a formulat următoarele consideraţii şi solicitări: suspendarea oricăror altor decizii din partea Curţii Constituţionale a României sau din partea celorlalţi factori implicaţi în procesul legislativ cu privire la legile justiţiei până la emiterea avizului Comisiei de la Veneţia, organism consultativ al Consiliului Europei, dreptul UE aplicându-se cu prioritate în faţa dreptului naţional, chiar şi în faţa Constituţiei; respectarea întocmai a recomandărilor emise de GRECO cu privire la legile justiţiei. În conformitate cu prevederile Constituţiei României, Tratatele internaţionale la care România este parte sunt obligatorii şi se aplică cu prioritate, în faţa normelor legale interne, astfel că, implicit şi recomandărilre GRECO sunt obligatorii pentru legiuitorul român”, se arată în documentul transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu