>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Trump nu i-a convins să se oprească. Coreea de Nord continuă să dezvolte infrastructura de la un centru de cercetare atomică

Un studiu al Institutului american 38 North, care se bazează pe imagini filmate din satelit, relevă că Phenianul continuă să dezvolte infrastructura de la un centru nord-coreean de cercetare atomică, în pofida înţelegerii între Kim Jong-Un şi Donald Trump privind denuclearizarea Peninsulei Coreea.
Imaginea articolului Trump nu i-a convins să se oprească. Coreea de Nord continuă să dezvolte infrastructura de la un centru de cercetare atomică

Imagini din satelit arată că nord-coreenii au construit mai multe clădiri în zona complexului de cercetare atomică Yongbyon, inclusiv un rezervor şi o staţie de pompare pentru apă de răcire. Starea funcţională a laboratorului radiochimic este incert, însă pare să fie activ. Nu este clar dacă reactorul atomic de aici este încă în funcţiune, se mai precizează în raportul instituitului american, citat de publicaţia The Hill.
Institutul american 38 North transmite că aceste acţiuni nu au direct legătură cu angajamentul Coreei de Nord privind denuclearizarea.
Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul nord-coreean la Singapore. Cei doi lideri au semnat un comunicat comun prin care s-au angajat să "acţioneze pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea". Însă documentul nu include detalii despre modul în care ar urma să fie obţinut acest deziderat.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu