>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cum explică DNA întâlnirea Ancăi Jurma, procuror şef interimar al DNA, cu ambasadorul Klemm şi ataşatul FBI

DNA a precizat că întâlnirea procurorului-şef interimar al Direcţiei, Anca Jurma, cu ambasadorul Americii şi cu un reprezentant al FBI a avut loc la iniţiativa Ambasadei şi cooperarea PÎCCJ cu FBI se realizează în limitele legale pe care un protocol privind asistenţa judiciară din 2007 le prevede.

Imaginea articolului Cum explică DNA întâlnirea Ancăi Jurma, procuror şef interimar al DNA, cu ambasadorul Klemm şi ataşatul FBI

„În referire la faptul că, în spaţiul public, pe parcursul mai multor zile, au fost prezentate o serie de informaţii eronate referitoare la întâlnirea avută în data de 17.07.2018 de procurorul şef al DNA, doamna Anca Jurma, cu ambasadorul Hans Klemm şi ataşatul FBI David Varner, Biroul de Informare şi Relaţii Publice face următoarele precizări: Întâlnirea a avut loc, la iniţiativa Ambasadei SUA, la sediul DNA, în scopul prezentării domnului David Varner, noul ataşat FBI la Bucureşti (ca urmare a încetării mandatului predecesorului său), ataşat care îşi desfăşoară activitatea în cadrul ambasadei. Cooperarea DNA cu instituţii similare din alte state şi cu misiunile diplomatice se înscrie în competenţele prevăzute de lege şi de Regulamentul de Ordine Interioară ale DNA în realizarea atribuţiilor direcţiei în materia asistenţei judiciare internaţionale”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
Reprezentanţii DNA au mai precizat că, în ceea ce priveşte cooperarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu FBI, ea este „expres menţionată în Protocolul semnat la 10 septembrie 2007 la Tratatul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistenţa judiciară în materie penală, ratificat de România prin Legea nr. 112/15.05.2008”.
Ambasadorul Hans Klemm şi ataşatul FBI David Varner s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu procurorul-şef interimar al DNA Anca Jurma. Potrivit reprezentanţilor Ambasadei, întrevederea a avut loc la sediul DNA, unde cei doi au asigurat-o pe Jurma de „continuarea sprijinului” Ambasadei.
„Ambasadorul Hans Klemm şi doamna Anca Jurma au discutat şi despre modalităţile de întărire a cooperării dintre Statele Unite şi România în domeniul aplicării legii”, a mai spus Ambasada, la acel moment.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu