>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Kremlinul reacţionează după criticile lui Trump privind Berlinul: Proiectul Nord Stream 2 nu va face Germania dependentă de Rusia/ E o încercare de a forţa cumpărătorii europeni să cumpere din SUA

Kremlinul este convins că gazoductul Nord Stream 2 nu va face Germania dependentă de Rusia, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Moscova, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că Germania este dependentă de hidrocarburile ruseşti.
Imaginea articolului Kremlinul reacţionează după criticile lui Trump privind Berlinul: Proiectul Nord Stream 2 nu va face Germania dependentă de Rusia/ E o încercare de a forţa cumpărătorii europeni să cumpere din SUA

"Cât priveşte dependenţa Germaniei ca un cumpărător major de gaze (ruseşti, n.red.) - nu putem fi de acord cu asta, pentru că astfel de livrări de gaze nu duce la dependenţa unei ţări de alta, însă completează dependenţa mutuală", a subliniat Peskov, adăugând că proiectul va reprezenta un garant al stabilităţii, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.
"În ceea ce priveşte diversele atacuri asupra acestui proiect comercial (Nord Stream 2), aşa cum am mai spus înainte, considerăm că sunt o manifestare a competiţiei incorecte", a mai afirmat oficialul rus.
Peskov a mai adăugat că afirmaţiile părţii americance sunt "o încercare să forţeze cumpărătorii europeni să achiziţioneze gaz lichefiat mai scump" din SUA, lucru care este dezavantajos pentru Europa.
"Protejăm Germania, protejăm Franţa, protejăm toate aceste ţări. Şi apoi numeroase ţări încheie acorduri pentru gazoducte cu Rusia, varsă miliarde de dolari în cuferele Rusiei (...) Este foarte nepotrivit", a declarat Donald Trump, cu ocazia summitului NATO.
Criticile lui Trump privind afacerile în domeniul energiei între Germania şi Rusia se referă la gazoductul submarin Nord Stream 2, care va permite transportul direct de gaze naturale din Rusia spre Germania, evitând teritoriul unor ţări ca Ucraina sau Polonia.
Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat susţinerea pentru proiectul Nord Stream 2, în pofida criticilor din partea SUA şi unor ţări europene, în special Polonia, care au avertizat că sporirea importurilor de hidrocarburi ruseşti ar amplifica dependenţa Europei de Moscova.
Berlinul însă susţine că proiectul Nord Stream 2 este unul privat şi nu este în niciun fel finanţat din fonduri publice.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu