>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Operaţiunea de salvare a copiilor blocaţi în peştera din Tailanda: Al cincilea băiat a fost scos la suprafaţă

Echipele de salvatori au scos la suprafaţă luni dimineaţă încă un copil din peştera Tham Luang din Thailanda, în a doua zi a operaţiunii de salvare, relatează BBC şi CNN.
Imaginea articolului Operaţiunea de salvare a copiilor blocaţi în peştera din Tailanda: Al cincilea băiat a fost scos la suprafaţă

Salvatorii au scos luni dimineaţă încă un copil din peştera Tham Luang, al cincilea de la începerea operaţiunii. Aceştia au salvat patru copii duminică, în prima fază a operaţiunii, apoi a urmat o pauză pe timpul nopţii în care au fost înlocuite rezervele de oxigen pe traseu.Conform unui oficial din marina thailandeză, primul copil scos luni la suprafaţă a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la un spital din Chiang Rai, relatează Reuters.
De asemenea, postul public de televiziune din Thailanda a difuzat mai multe imagini în care o persoană, posibil al cincilea copil, a fost scos din peşteră luni dimineată şi preluat de medici.
Autorităţile din Thailanda nu au confirmat încă salvarea copilului.
Patru copii au fost salvaţi duminică, după o operaţiune complicată în subteran, ghidată de experţii scafandri. Medicii de la spitalul din Chiang Rai în care aceştia sunt trataţi au declarat că cei patru copii sunt în stare bună.
Aceştia sunt momentan ţinuţi în carantină, pentru a evita transmiterea infecţiilor. Doctorii au adăugat că îi vor lăsa curând pe părinţi să îi viziteze.
În curând sunt aşteptate ploi torenţiale, care vor inunda şi mai mult peştera, iar nivelul de oxigen din peşteră a scăzut la un nivel critic. Sportivii se află la aproape patru kilometri distanţă de intrarea principală.
Oficialii thailandezi au confirmat duminică dimineaţa că a fost demarată operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului acestora, care sunt blocaţi în peştera Tham Luang din Thailanda.
Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu