>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video BREAKING: MIG 21 Lancer, de la Baza 86, prăbuşit la Feteşti în timpul unui show aviatic/ MApN: Pilotul Florin Rotaru şi-a pierdut viaţa | FOTO, VIDEO

O aeronavă MiG 21 Lancer, din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti, s-a prăbuşit sâmbătă, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă". Ministerul Apărării anunţă oficial că Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Acesta avea 36 de ani.
Informaţia a fost confirmată şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi. Reprezentanţii instituţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că în momentul în care s-a intervenit pentru stingerea incendiului produs după prăbuşirea avionului, a fost găsit pilotul decedat în aeronavă. În MIG-ul prăbuşit se afla o singură persoan
Anterior, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa au declarat, pentru MEDIAFAX, că informaţiile pe care le-au primit de la locul prăbuşirii MIG-ului 21 Lancer, la Feteşti, arată că pilotul şi-ar fi pierdut viaţa.
Potrivit primelor informaţii furnizate de ISU Călăraşi, pilotul ar fi reuşit să se catapulteze. Ulterior, Ministerul Apărării a anunţat că "Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare". Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa anunţă acum că pilotul ar fi decedat. "De la locul accidentului ni s-a transmis ca pilotul ar fi murit carbonizat. Aşa mi-au spus de acolo”, a declarat Claudia Tatarici, Ambulanţa Constanţa, pentru MEDIAFAX.
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, după prăbuşirea unui MIG 21 Lancer, la Feteşti, că prioritară este starea pilorului, iar aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare.
La locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstraţie, cu ocazia Ziua Porţilor Deschise.
Potrivit unui anunţ anterior: "Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" organizează Ziua Porţilor Deschise sâmbătă, 7 iulie 2018. Intrarea este liberă şi accesul se va face începând cu ora 09.00".
Persoana care a sunat la 112 să anunţe că un avion s-a prăbuşit se afla între Drajna şi Feteşti, a anunţat ISU Ialomiţa.
Accidentul a fost confirmat şi de Ghiveci Bianca, purtător de cuvânt Poliţia Călăraşi, care a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai multe echipaje au fost trimise în zonă.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu