>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dăncilă: Adoptăm proiectul de garantare a pachetelor turistice. Turistul să fie 100% protejat

Executivul va adopta, joi, un act normativ privind garantarea pachetelor de servicii turistice astfel încât „turistul să fie 100% protejat” , a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Imaginea articolului Dăncilă: Adoptăm proiectul de garantare a pachetelor turistice. Turistul să fie 100% protejat“Un act important pe care îl vom adopta astăzi se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice în deplină concordanţă cu directiva europeană în domeniu. Am plecat de la premisa că turistul trebuie protejat, aceasta este acum principala noastră preocupare. Românii îşi fac planuri de vacanţă, fac economii pentru a-şi petrece câteva zile fără griji. Este datoria noastră să găsim modalităţi de garantare deplină a banilor pe care cetăţenii îi rezervă pentru zilele de vacanţă. Este un proiect discutat în detaliu cu operatorii din turism, cu ANPC şi cu reprezentanţii Comisiei Europene. Soluţiile pe care le-am introdus în acest act normativ, pentru ca turistul să fie 100% protejat sunt: poliţe de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual. Ministerul Turismului a avut discuţii cu asiguratorii care au pregătit deja un pachet pentru o astfel de asigurare pentru agenţiile de turism", a spus premierul.
Ea a precizat că actul normativ prevede şi procedura specială de repatriere a turiştilor aflaţi în dificultate.
„Pentru că mulţi români aleg să îşi petreacă vacanţele în afara ţării, acest act normativ prevede şi procedura specială de repatriere a turiştilor aflaţi în dificultate. Aşadar, nu vom mai avea cazuri în care românii să fie abandonaţi în diferite colţuri ale lumii”, a adăugat Dăncilă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu