>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea: Intrăm în forţă cu legea pensiilor în Parlament, Iohannis va pune piedici

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că vrea ”să intre în forţă” cu legea pensiilor în Parlament” astfel încât să fie în vigoare până a finalul anului, „pentru că trebuie să luăm în calcul piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opoziţie".
Imaginea articolului Dragnea: Intrăm în forţă cu legea pensiilor în Parlament, Iohannis va pune piedici

„Vrem să intrăm în forţă cu legea pensiilor în Parlament, pentru că trebuie să luăm în calcul şi piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opoziţie. Nu a fost o lege bună adoptată de Parlament care să nu fie blocată sau întârziată, nu a fost asa ceva. Nu cred că Iohannis nu va bloca sau nu îi va pune pe cei de la USR sau PNL. Vrem ca legea să fie în vigoare până la finalul anului astfel încât de la 1 ianuarie să înceapă recalcularea pensiilor. Este foarte posibil, s-a discutat şi cu dna prim-ministru, ca la Casa de Pensii să se mai aloce 1.000 - 1.500 de posturi pentru că este o muncă foarte grea să recalculezi milioane de pensii”, a declarat Liviu Dragnea, joi seară, la România TV.
Potrivit acestuia, proiectul privind noua lege a pensiilor va intra în procedură parlamentară imediat după ce se reiau lucrările Parlamentului.
„Nu ştiu încă dacă va fi în procedură de urgenţă", a adăugat liderul PSD. Dragnea a menţionat că deciziile au fost luate împreună cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
„S-au făcut simulări aproape un an, 7-8 luni de zile, au fost peste 3.000 de pensii în plată luate în calcul şi introduse în variantele de calcul care au fost analizate. Când ne-am oprit la varianta finală s-a făcut din nou o simulare, s-au laut cazuri de pensii care să cuprindă toate categoriile, nu este vorba de pensiile speciale", a mai spus liderul PSD.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu