>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DSU, bilanţ pe ultimele 4 luni:Patru morţi şi 30 de răniţi, în urma accidentelor rutiere cu ambulanţele

Peste 30 de accidente rutiere, în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanţă, au avut loc în ultimele patru luni, în urma cărora au murit patru oameni, iar peste 30 au fost răniţi, anunţă DSU, precizând că vina a aparţinut şi şoferilor autospecialelor.

Imaginea articolului DSU, bilanţ pe ultimele 4 luni:Patru morţi şi 30 de răniţi, în urma accidentelor rutiere cu ambulanţele

“36 de accidente rutiere, în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanţă, în patru luni şi jumătate. Consecinţe: 4 oameni morţi, 3 răniţi grav, 30 răniţi uşor, pagube materiale. În 13 din cele 36 de accidente, în care au decedat doi oameni şi 13 au fost răniţi, vina a aparţinut conducătorilor autospecialelor. În 10 din accidentele menţionate mai sus, în care a murit o persoană, una a fost grav rănită, iar alte 11 au fost rănite uşor, au fost implicaţi conducători ai serviciilor judeţene de ambulanţă. În celelalte trei accidente, în care o persoană a decedat şi două au fost uşor rănite, au fost implicaţi angajaţi ISU”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Sursa citată mai precizează că aproape 7.000 de persoane din cadrul serviciilor de ambulanţă publice judeţene au fost instruite privind regulile de circulaţie.
”La nivel naţional, structurile de poliţie rutieră au efectuat 496 de instruiri ale personalului serviciilor de ambulanţă publice judeţene, particulare şi ISU-SMURD. (...) În urma acestor activităţi, au fost instruiţi 6.865 angajaţi ai acestor servicii, respectiv: 3.411 – SMURD, 3.128 – din serviciile judeţene de ambulanţă şi 326 din serviciile particulare de ambulanţă ”, anunţă DSU, potrivit unor date obţinute de la Direcţia Rutieră, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au aplicat peste 100 de amenzi conducătorilor de pe autospeciale din cauza nerespectării regulilor în trafic.
“115 sancţiuni au fost aplicate angajaţilor unor servicii de ambulanţă publice judeţene, din care 62 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru folosirea nejustificată a mijloacelor speciale de avertizare luminoasă şi sonoră, o sancţiune pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi o sancţiune pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea”, mai anunţă sursa citată.
Cele 115 sancţiuni aplicate angajaţilor unor servicii de ambulanţă publice judeţene au fost aplicate după cum urmează: 62 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru folosirea nejustificată a mijloacelor speciale de avertizare luminoasă şi sonoră, o sancţiune pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi o sancţiune pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea; 69 de sancţiuni au fost aplicate şi angajaţilor unor servicii particulare de ambulanţă, din care 38 au fost pentru nepurtarea centurii şi 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză; 21 de angajaţi din ISU-SMURD au fost amendaţi: 20 pentru că nu purtau centura de siguranţă şi unul pentru depăşire ilegală.
Totodată, au fost amendaţi şi peste 200 de şoferi care nu au acordat prioritate ambulanţelor.
”Pentru nerespectarea priorităţii de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, care aveau în funcţiune semnalele luminoase şi sonore, conducătorilor auto le-au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost reţinute patru permise de conducere, două pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea (pentru un lucrător SMURD şi pentru unul din serviciile judeţene publice de ambulanţă) şi două pentru conducere sub influenţa alcoolului, ambii din servicii judeţene de ambulanţă”, se mai arată în comunicat.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu