>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Familia unui celebru actor dă în judecată compania Ferrari, care foloseşte numele acestuia fără permisiune

Moştenitorii lui Steve McQueen au dat în judecată Ferrari, după ce producătorul de automobile a folosit numele legendarului actor pentru a vinde maşini, fără permisiunea lor şi fără a le oferi compensaţii, potrivit The Hollywood Reporter.
Imaginea articolului Familia unui celebru actor dă în judecată compania Ferrari, care foloseşte numele acestuia fără permisiune

În 2017, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la lansarea brandului italian Ferrari, compania a scos pe piaţă o ediţie limitată de maşini numită "The McQueen", se arată în documentele depuse la o instanţă din Los Angeles, California.
Ferrari "creează o falsă percepţie că maşina a fost autorizată de familie şi că designul şi detaliile o fac un autentic automobil 'McQueen', care i-ar justifica preţul premium şi valoarea asociată produselor originale McQueen", se arată în aceleaşi documente.
După ce avocaţii familiei au făcut o plângere, Ferrari a redenumit modelul "The Actor", dar a continuat să folosească imaginea lui McQueen pe site-ul său şi în campaniile de promovare, potrivit documentelor.
Reprezentanţii Ferrari au refuzat să comenteze subiectul.
Procesul a fost intentat de fiul lui McQueen, Chadwick McQueen, şi de administratorii averii fiicei actorului, Terry McQueen, în numele nepoatei Molly McQueen.
Familia doreşte, printre altele, distrugerea tuturor materialelor promoţionale în care s-a folosit imaginea actorului, dar şi despăgubiri.
În trecut, familia actorului a colaborat cu mai multe branduri de maşini, precum Ford, care a lansat un nou model Mustang pentru a omagia automobilul pe care l-a condus Steven McQueen în filmul din 1968 "Bullitt".
Actorul Steve McQueen (1930-1980), numit "King of cool" pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, a jucat în filme precum "Marea evadare" (1963), "Cei şapte magnifici" (1960), "Inspectorul Bullitt" (1968), "Cincinnati Kid" (1965) şi "Papillon" (1973) şi a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din drama de război "Canoniera de pe Yangtze/ The Sand Pebbles" (1966).
Starul american era renumit şi pentru faptul că îşi realiza singur cascadoriile din filmele în care era distribuit.
Steve McQueen a murit în Mexic, în 1980, la vârsta de 50 de ani.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu