>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fostul judecător Stan Mustaţă a murit în închisoare. Era condamnat la 8 ani şi 6 luni pentru luare de mită

Stan Mustaţă, fost judecător, a murit de infarct în închisoare. Vezi pentru ce fusese fost condamnat la 8 ani şi 6 luni şi de ce susţinea că dosarul său a fost fabricat artificial
Imaginea articolului Fostul judecător Stan Mustaţă a murit în închisoare. Era condamnat la 8 ani şi 6 luni pentru luare de mită
Fostul judecătorul Stan Mustaţă a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Magistratul era încarcerat de peste doi ani, suferea de cancer şi din cauza unor probleme ale rinichilor.
Moartea lui Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost confirmată de avocatul său, Lorette Luca, la Antena 3. Magistratul se afla de mai bine de doi ani în detenţie, după ce a fost condamnat pentru fapte de corupţie.
În 2016, Stan Mustaţă a fost condamnat definitiv la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme. Procurorii au dovedit că primea mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca. În prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase la zece ani şi opt luni. În acelaşi dosar, magistraţii au dispus condamnarea grefierei Mariana Curea (complicele lui Mustaţă) la patru ani şi trei luni, a lui Ion Boraciu la şase ani şi şase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani şi patru luni şi a lui Ciprian Moraru la un an şi patru luni, toate în cu executare.
Prin intermediul lui Ion Boraciu şi al lui Florian Alexandru, Mustaţă cerea bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile, iar Ciprian Moraru a fost condamnat pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu