>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Foto: Proiectile şi zeci de cartuşe din Primul Război Mondial au fost găsite în Poiana lui Mihai din judeţul Gorj

Trei proiectile şi peste 160 de cartuşe provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial, au fost ridicate, vineri după-amiază, din Poiana lui Mihai, judeţul Gorj, de o echipă de pirotehnişti, după ce au fost descoperite de un localnic cu ajutorul unui detector de metale.

Imaginea articolului Proiectile şi zeci de cartuşe din Primul Război Mondial au fost găsite în Poiana lui Mihai din judeţul Gorj | FOTO

Prezenţa muniţiei a fost sesizată la 112 de un bărbat care a descoperit cele trei proiectile în timp ce făcea căutări folosind un aparat de detecţie a metalelor.
O echipă de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a mers la faţa locului pentru a ridica obiectele.
"Un cetăţean a sunat pe numărul 112, semnalând faptul că, în comuna Schela, zona Poiana lui Mihai, a descoperit mai multe elemente de muniţie neexplodate. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă pirotehnică din cadrul unităţii noastre care a descoperit, în pământ, la o adâncime de aproximativ 25 de centimetri un adevărat arsenal de muniţie: trei proiectile de calibru 76 milimetri fără focos şi 164 de cartuşe calibru 7,62, toată muniţia provenind din bătăliile Primului Război Mondial. Chiar dacă peste aceste obiecte a trecut foarte mult timp, multe dintre acestea au încă focosul activ, pericolul ca acestea să fie atinse din greşeală şi să producă o catastrofă fiind unul foarte mare. Din fericire, cetăţeanul care a descoperit muniţia cu ajutorul unui detector de metale a ştiut ce trebuie să facă într-o asemenea situaţie", a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.Muniţia a fost ridicată de pirotehnişti, urmând să fie distrusă.
”Poiana lui Mihai” este cunoscută ca fiind locul unde s-a oprit Mihai Viteazul în toamna anului 1600, înainte de a trece în Transilvania, pentru a ajunge la Viena.Conform unei legende, aici voievodului i-ar fi murit calul din cauza efortului.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu