>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

LIVE | Liberalii au astăzi Consiliu Naţional/ Iohannis, atac la PSD din şedinţa PNL: Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia - FOTO, VIDEO

PNL are, sâmbătă, şedinţa Consiliul Naţional pentru a valida criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. La eveniment ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis.
Imaginea articolului LIVE | Liberalii au astăzi Consiliu Naţional/ Iohannis, atac la PSD din şedinţa PNL: Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia - FOTO, VIDEO

 
UPDATE ORA 11:43 - Iohannis: Premierul mi-a spus că nu a ştiut că se publicase în Monitor documentul. E trist şi ireal! BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la discuţia de vineri cu Viorica Dăncilă, că aceasta i-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuţiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce şeful statului a sesizat CCR.
UPDATE ORA 11:39 - Iohannis: Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că situaţia din România este fără precedent şi acuză Poliţia Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD.

"Un politician pe nume Dragnea împreună cu câţiva acoliţi au pus mâna pe putere în Guvern şi Parlament şi de atunci încearcă să folosească această putere în interese propriu şi personal pentru a scăpa de justiţie. Nu-I preocupă nici ţara, nici economia, nici românii. Ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva, dragii mei nu este posibil într-o ţară europeană, democratică şi nu numai atât", a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa PNL.
Preşedintele a transmis că PNL este parte a soluţiei de schimbare.
"Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării. Eu vă spun că există soluţii. Voi sunteţi cea mai importantă parte a acestei soluţii. Şi vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluţii şi nu este singurul. Nu sunteţi singuri", a mai declarat preşedintele.
UPDATE ORA 11:31 - Iohannis, atac la PSD din şedinţa PNL: Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia
Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la şedinţa PNL guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

"O să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. (...) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile", a declarat Klaus Iohannis.
UPDATE ORA 11:25 - Iohannis, primit cu aplauze la PNL: Sunteţi aşa cum îmi amintesc
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze la şedinţa PNL, ce se desfăşoară sâmbătă la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis a fost primit la intrarea de la Palatul Parlamentului de preşedintele PNL Ludovic Orban.
"Trebuie să ne asigurăm că povestea va continua", a spus Orban, făcând referire la victoria din 2014 de la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis.
"Vă mulţumesc pentru primirea frumoasă şi călduroasă. Sunteţi aşa cum îmi amintesc", a spus Iohannis.
UPDATE ORA 11:13 - Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la şedinţa PNL de la Palatul Parlamentului
Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, la ora transmiterii ştirii, la Palatul Parlamentului, acolo unde are loc Consiliul Naţional al PNL. Participarea vine în contextul în care şeful statului a discutat, zilele trecute, cu mai mulţi lideri PNL pe fondul tensiunilor din partid.
Preşedintele ar fi îndemnat liberalii, la discuţia din urmă cu câteva zile, la pace şi unitate. La întâlnire au participat: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Buşoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur.
Prezenţa şefului statului la şedinţa PNL vine şi în contextul în care formaţiunea şi-a anunţat deja susţinerea pentru Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni.
Înainte de şedinţa Consiliului, liberalii s-au reunit în Biroul Politic, acolo unde au decis o echipă pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.
UPDATE ORA 10:36 - PNL a schimbat criteriile şi procedura de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europa
rlamentare
PNL a stabilit, sâmbătă, în BPN modificarea criteriilor de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, prelungind data de depunere a candidaturilor până la 1 octombrie 2018, în loc de 1 septembrie cum era prevăzut iniţial.

"Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie 2018", se arată în documentul aprobat de liberali în Biroul Politic Naţional de sâmbătă.
" În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi + unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor şi de punctajul dobândit de fiecare candidat", se mai arată în documentul adoptat.
De asemenea, liberalii au schimbat şi data la care va fi votată forma finală a listei de candidaţi, respectiv pe 15 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx. Iniţial, data stabilită era de 1 noiembrie.
Criteriile de evaluare a candidaturilor au rămas aceleaşi: "experienţa politică; experienţa administrativă şi profesională; experienţa în relaţii internaţionale; calitatea proiectului depus".
Deşi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că nu există încă o listă pentru candidatura la alegerile europarlamentare din 2019, PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban.

Înaintea CN, care va avea loc începând cu ora 11.00, la Parlament, liberalii se vor reuni, de la ora 9.30, la şedinţa Biroului Politic Naţional pentru a vota modificarea ordinii de zi a Consiliului, în sensul eliminării propunerii preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de modificare a statutului, au relatat sursele politice pentru MEDIAFAX. Decizia de schimbare a statutului formaţiunii a primit vot favorabil din partea a 35 de liberali, în reuniunea de luni a Biroului Politic Naţional.
La Consiliul Naţional va participa şi Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), câştigătorul alegerilor locale din 3 iunie de la Chişinău, dar care au fost ulterior anulate, printr-o decizie a Judecătoriei Chişinău, acesta pierzând astfel mandatul la primăria generală a Capitalei Republicii Moldova, conform surselor citate.
În şedinţa BPN de sâmbătă dimineaţa, mai transmit sursele politice, va fi decisă o echipă pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din care vor face parte în primul rând cei care au discutat, marţi, cu preşedintele Klaus Iohannis: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Buşoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu.
Propunerea liderului PNL, Ludovic Orban, adusă la articolul 86 al statutului, a fost ca votul pentru demiterea unei preşedinte al organizaţiei liberale să nu mai fie a două treimii din membrii PNL din BPN, cum este acum, ci a jumătate plus unu din membrii PNL din BPN, astfel încât şefii de filiale vor putea fi demişi mai uşor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu