>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Maduro acuză un lider marcant al opoziţiei în legătură cu presupusa tentativa de asasinat asupra sa

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a acuzat pe Julio Borges, un lider al opoziţiei, că ar fi pus la cale presupusa tentativa de asasinat asupra sa, acuzaţii negate de Borges care a adăugat că presupusul complot este o "farsă" creată cu scopul persecutării celor care se opun regimului Maduro.
Imaginea articolului Maduro acuză un lider marcant al opoziţiei în legătură cu presupusa tentativa de asasinat asupra sa

Mărturiile de la cele şase persoane arestate la scurt timp după tentativa de asasinat din weekend indică implicarea lui Julio Borges în acest complot, dar şi a unui alt parlamentar al opoziţiei, Juan Requesens, a declarat Maduro într-un discurs difuzat marţi de televiziunea venezuelană, informează site-ul postului BBC News.
"Mărturiile indică spre Julio Borges, care locuieşte într-o vilă la Bogota", a afirmat Maduro, adăugând: "Ştim că este destul de laş încât să participe la un astfel de lucru".
Borges, care anul trecut a primit din partea UE Premiul Saharov pentru Libertatea de Gândire, a negat categoric acuzaţiile. "Nicolas Maduro, nici ţara, nici lumea nu crede farsa privind atacul", a afirmat liderul opoziţiei. "Toţi ştim că este o faţadă creată pentru a îi persecuta şi condamna pe cei care se opun dictaturii tale", a adăugat Borges.
Preşedintele Venezuelei a mai declarat că Ministerul de Externe de la Caracas va solicita extrădarea din SUA şi Columbia a persoanelor implicate în tentativa de asasinat în urma căreia şase militari au fost răniţi.
Maduro a reiterat marţi că este convins şi că fostul preşedinte columbian Juan Manuel Santos este implicat, însă MAE de la Bogota a catalogat drept absurde acuzaţiile.
Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a sute de manifestanţi. Opoziţia îl acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a acumula şi mai multă putere.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu