>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Eugen Tomac: Atacurile antiamericane ale europarlamentarului Weber arată cât de periculos joacă Rusia

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă că atacurile antiamericane ale europarlamentarului ALDE, Renate Weber, arată cât de subtil şi de periculos joacă Rusia, dar şi superficialitatea de care dau dovadă unii politicieni, care până de curând susţineau alianţa României cu SUA.

Imaginea articolului Eugen Tomac: Atacurile antiamericane ale europarlamentarului Weber arată cât de periculos joacă Rusia

"Atacurile antiamericane ale europarlamentarului ALDE, Renate Weber, arată cât de subtil şi, mai ales, cât de periculos joacă Rusia. A pune sub semnul întrebării parteneriatul strategic şi relaţia militară cu SUA arată superficialitatea şi dubla agendă a unor politicieni care, până de curând, îşi manifestau un ferm ataşament faţă de alianţa noastră specială cu Statele Unite. Cui îi convine să conteste prezenţa scutului de la Deveselu? Cui îi convine să semene în societatea românescă un sentiment de neîncredere şi respingere faţă de cel mai important aliat? Unui singur beneficiar: Rusia!" a scris liderul PMP, Eugen Tomac, sâmbătă pe Facebook.
Acesta a trecut în revistă acţiunile preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prin care a demonstrat că nu are loialitate faţă de relaţia euroatlantică a României cu SUA.
"Nu mă miră că acest europarlamentar face parte din ALDE, dacă ne amintim că şi Călin Popescu Tăriceanu a avut mai multe ieşiri prin care a demonstrat că nu are niciun fel de sentiment de loialitate faţă de relaţia noastră euroatlantică. În 2006, Tăriceanu a cerut retragerea trupelor române din Irak, punând România într-o situaţie extrem de delicată, având un discurs identic: subtil şi periculos antiamerican. Acelaşi Tăriceanu avea întâlniri cu emisarii lui Putin la Palatul Victoria, fără a informa opinia publică despre caracterul acelor întâlniri, aşa cum a fost vizita lui Kondyakov, chiar înainte de suspendarea Preşedintelui Băsescu în 2007. Nu pot uita nici invitaţia adresată de către Tăriceanu în 2015 Preşedintelui Dumei Stat, Seghei Narâşkin, de a se adresa plenului Senatului României, în condiţiile în care Narâşkin are interdicţie de a intra în UE din cauza anexării Crimeei de către Federaţia Rusă", a adăugat Eugen Tomac. Preşedintele PMP conchide că ţara noastră are nevoie de Statele Unite pentru că aceasta este singura cale prin care ne putem garanta securitatea.
"România are nevoie de SUA. Doar aşa ne putem garanta securitatea. Oare cui servesc aceste ieşiri antiamericane adresate de politicieni români care ne îndeamnă să nu iritam Rusia, ba chiar s-o invităm în Parlament să ţină discursuri dispreţuitoare la adresa românilor?", a mai spus Tomac.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu