>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Klaus Iohannis cere susţinere pentru candidatura României la Consiliul de Securitate ONU

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, în cadrul Adunării Generale ONU, că mizează pe sprijinul statelor membre pentru un mandat de membru nepermanent al României în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Imaginea articolului Klaus Iohannis cere susţinere pentru candidatura României la Consiliul de Securitate ONU

"După cum ştiţi, România candidează pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021. Prin această candidatură, ne asumăm partea noastră de responsabilitate în efortul de a spori eficacitatea Consiliului. Sperăm că întreaga noastră evoluţie de până acum în cadrul ONU vă va convinge încă o dată că România este determinată să sprijine ONU în activităţile sale de promovare a păcii şi dezvoltării pentru toţi membrii săi. Pacea, dezvoltarea şi justiţia sunt piloni fundamentali ai strategiei noastre multilaterale. Ne respectăm partenerii şi ne bazăm pe dialog. Contăm pe sprijinul dumneavoastră extrem de valoros pentru candidatura noastră. România va fi un partener responsabil în promovarea agendei comune a ONU". a afirmat Klaus Iohannis în discursul rostit de la tribuna Adunării Generale ONU.
De asemenea, şeful statului a adăugat că este importantă pregătirea pentru adoptarea până la finalul acestui an a unor cadre de cooperare internaţiolă, precum Compactul Global privind Refugiaţii şi Compactul Global pentru Migraţie Reglementată.
"Pe de altă parte, suntem mulţumiţi de efortul comun de pregătire pentru adoptarea, până la sfârşitul anului 2018, a unor cadre de cooperare internaţională foarte importante. Compactul Global privind Refugiaţii (The Global Compact on Refugees) şi Compactul Global pentru Migraţie Reglementată (The Global Compact on Regular Migration) vor genera o abordare comună referitoare la migraţie şi la persoanele strămutate, la nivel global. De asemenea, negocierile pentru un Pact Global pentru Mediul Înconjurător (Global Pact for Environment) urmează să înceapă în curând. Elaborarea convenţiei asupra conservării şi utilizării durabile a diversităţii biologice marine a zonelor din afara jurisdicţiei naţionale este în curs de desfăşurare",a completat Iohannis.Preşedintele Klaus Iohannis participă la cea de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite care se desfăşoară la New York.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu