>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul de Interne anunţă ce s-a întâmplat cu ancheta internă de la nivelul Jandarmeriei: A fost suspendată când Parchetul a deschis dosar

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în cadrul audierii din Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, că ancheta internă declanşată la nivelul Jandarmeriei în urma protestului din 10 august a fost suspendată odată cu deschiderea dosarului la Parchetul General.

Imaginea articolului Ministrul de Interne anunţă ce s-a întâmplat cu ancheta internă de la nivelul Jandarmeriei: A fost suspendată când Parchetul a deschis dosar

"Atât timp cât avem instituţii abilitate care să stabilească dacă s-au încălcat sau nu s-au încălcat drepturile omului, eu ca ministru nu mă pot pronunţa, atât timp cât avem la Parchet în instrumentare acest caz. Pot însă să fac precizarea că ulterior datei de 10 august, cred că nu mă înşel dacă spun chiar a doua zi, la nivelul Jandarmeriei Române s-a declanşat o anchetă internă pentru verificarea eventualelor abateri de la conduita militară. Această verificare internă, în conformitate cu prevederile legale, s-a suspendat imediat ce Parchetul a început instrumentarea acestui dosar", a declarat Carmen Dan, în cadrul audierilor.
La ora transmiterii ştirii, ministrul este audiat în comisie alături de comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv şi de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.
Ministrul Afacerilor Interne a mai fost audiat pe 21 august în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, Carmen Dan susţinând că nu a avut nicio atribuţie operativă în cadrul intervenţiei la mitingul din 10 august şi că nu a dat niciun ordin.
Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înregistrat peste 800 de plângeri depuse împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august. Parchetul Judecătoriei Sector 1 a anunţat, luni, că în dosarul privind violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei pe care-l instrumentează sunt 78 de acte de sesizare şi 169 de jandarmi care acuză că au fost agresaţi în timpul protestului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu