>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Nou an şcolar cu revendicări. GREVĂ japoneză în prima zi de şcoală

Aproximativ o sută de învăţători care predau în trei unităţi de învăţământ din Timişoara, care au clase primare cu predare în limba maghiară şi germană, au organizat o grevă japoneză, luni, în prima zi de şcoală.

Imaginea articolului Nou an ÅŸcolar cu revendicări. GREVÄ‚ japoneză în prima zi de ÅŸcoală 100 de învăţători din Timişoara au organizat o grevă japoneză în prima de zi de şcoală, nemulţumiţi de o ordonanţă care prevede că învăţătorii de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale nu mai pot preda şi Limba Română.
Astfel, dascălii au participat la festivităţile de deschidere a noului an şcolar purtând banderole albe pe braţe.
Învăţătorii sunt nemulţumiţi de faptul că, la sfârşitul lunii august a fost dată o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia dascălilor de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale nu li se mai permite să susţină şi orele de Limba Română. O asfel de grevă japoneză a fost organizată la Colegiul Naţional Bănăţean, unde funcţionează câteva clase cu predare în limba germană, la Liceul Teoretic “Bartok Bela”, cu predare în limba maghiară, şi la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, cu predare în limba germană.
“Profesorii care ne vor înlocui nu au fost formaţi pentru a susţine ore la învăţământul primar. Măsura este discriminatorie, întrucât atât noi, învăţătorii de la secţia germană, cât şi cei de la limba română, am parcurs aceleaşi studii şi deţinem aceleaşi calificări. Însă doar nouă ni se interzice să predăm şi limba română, această măsură este nejustificată şi discriminatorie. Noi, învăţătorii de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, solicităm aprogarea articolului 1, punctul 17, din Ordonanţa de Urgenţă nr. 9”, a declarat, luni, Gabriela Sorca, învăţător la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timişoara.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu