>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele Comisiei SRI: George Maior a confirmat că a fost în 2015 la ziua şefului ANI/ Manda: Maior a spus că există ofiţeri acoperiţi în presă/ Ce a declarat legat de dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, a făcut declaraţii după audierea lui George Maior, fost director al Serviciului.
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei SRI: George Maior a confirmat că a fost în 2015 la ziua şefului ANI/ Manda: Maior a spus că există ofiţeri acoperiţi în presă/ Ce a declarat legat de dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis

Preşedintele Comisiei de control al SRI: George Maior a confirmat că a fost în 2015 la ziua lui Horia Georgescu
Preşedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, a declarat marţi că fostul director SRI George Maior a confirmat, la audierea sa în forul de control al serviciului secret, că a participat în 2015 la ziua fostului preşedinte ANI, Horia Georgescu.
„Au fost o serie de afirmaţii care îl contraziceau pe Maior după prima audiere şi am dorit să le lămurim la comisie. Dl Horia Georgescu ne spunea că relaţia dintre cei doi a fost apropiată, de prieteni, ca au mers împreună la diferite evenimente, dl Maior ne-a spus în comisie că îl cunoştea vag. Acesta a fost primul subiect pe care l-am discutat. Dl George Maior ne-a spus acum că îl cunoştea foarte vag, nu vag, dar a confirmat cele trei întâlniri pe care le-a avut după ce n-a mai fost directorul SRI, una acasă la dl Horia Georgescu, una la un restaurant în Bucureşti şi încă una la sediul ANI când dl Georgescu era director. Nu a vrut să detalieze foarte mult contextul discuţiilor", a relatat Claudiu Manda la finalul audierii lui George Maior. Acesta a adăugat că Maior a spus în comisia SRI că a fost la ziua lui Horia Georgescu.
„Atunci când se întâlneau la sediul SRI sâmbăta dimineaţa sau în alte zile sau cu alte ocazii, mai puţin frecvent decât spunea dl Horia Georgescu, spunea că erau discuţii generale sau despre activitatea fiecăruia dintre cei doi. I-am adus aminte de o afirmaţie a dlui Horia Georgescu pe care a confirmat-o, că pe 15 ianuarie cred, în anul 2015, cand înca era directorul SRI, a fost prezent la ziua lui Horia Georgescu, afirmaţie pe care a confirmat-o de data aceasta", a declarat preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI.
Manda: Maior a spus că există ofiţeri acoperiţi în presă, folosiţi inclusiv pentru contra-propagandă
Claudiu Manda a declarat că fostul director serviciului de informaţii George Maior a spus la audierea că există ofiţeri acoperiţi în presă care sunt folosiţi inclusiv pentru „contra-propagandă”.
„Domnul Maior a fost întrebat de ce înseamnă ofiţeri acoperiţi în presă, a spus că există, nu a vrut să dea nume sau număr. Este clar că avea ofiţeri acoperiţi în diferite zone de activitate, în afară de politică şi justiţie. Nu vreau nici eu să detaliez mai mult ce înseamnă noţiunea de ofiţeri acoperiţi şi misiunile acestora, singurul lucru care mi s-a părut un pic de analizat la nivelul comisiei, a spus că aceştia sunt folosiţi şi pentru contra-propagandă", a declarat, marţi, Claudiu Manda, după audierea lui George Maior.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu