>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Reacţii de indignare la Bucureşti, după ce comisarul european pentru buget a afirmat că România este una dintre ţările care vor să slăbească UE: Oettinger să îşi retragă afirmaţiile

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a reacţionat faţă de afirmaţiile comisarului european pentru Buget, Günther Oettinger, care a spus că România este una dintre ţările care vor să distrugă proiectul UE, precizând că regretă că oficialul european face declaraţii fără acoperire. O altă reacţie de respingere a avut europarlamentarul PSD Răzvan Popa. Acesta a transmis că România a făcut „sacrificii" pentru a apăra proiectul european, motiv pentru care comisarul european pentru Buget, Günther Oettinger, trebuie să îşi retragă afirmaţia în care a nominalizat ţara noastră printre statele care-şi doresc distrugerea UE.
Imaginea articolului Reacţii de indignare la Bucureşti, după ce comisarul european pentru buget a afirmat că România este una dintre ţările care vor să slăbească UE: Oettinger să îşi retragă afirmaţiile

"România a fost şi rămâne unul dintre cele mai pro-europene state din Uniunea Europeană, integrarea europeană şi euro-atlantică fiind un proiect de ţară sprijinit de toate forţele politice şi de întreaga societate românească. În cei mai bine de 10 ani care au trecut de la aderarea la Uniunea Europeană, România a dovedit entuziasm şi un sprijin continuu şi neechivoc pentru o Uniune puternică, stabilă şi prosperă. Asigurăm partenerii noştri europeni că această poziţie a României nu s-a schimbat şi că suntem pregătiţi pentru a prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene ferm conştienţi de responsabilitatea pe care o avem şi dornici să demonstrăm că Europa poate fi şi mai puternică decât este astăzi", a afirmat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, într-o postare pe Facebook.
Acesta îi reaminteşte comisarului european pentru Buget că nu poată să lanseze astfel de acuzaţii fără "o documentare prealabilă serioasă".
"Ne exprimăm regretul că un membru al executivului european cu atâta experienţă, precum domnul Günther Oettinger, face declaraţii fără o acoperire bazată pe realitate. Îi reamintim domnului Oettinger că nu este normal ca un comisar european să acuze state membre ale UE fără o documentare prealabilă serioasă. Afirmaţiile publice făcute de domnul comisar Oettinger promovează linii de discurs care contravin atitudinii constructive şi echilibrate pe care ar trebui să o aibă un comisar european în raport cu un stat membru cu drepturi depline. Dincolo de opiniile lipsite de o perspectivă de ansamblu, istorică, ale unui funcţionar european, România rămâne ataşată valorilor şi dezvoltării organizaţiei în care este membru cu drepturi depline şi egale", a conchis Meleşcanu. Comisarul european pentru Buget, Günther Oettinger, a afirmat săptămâna aceasta că proiectul UE este în "pericol de moarte", adăugând că "unii din interiorul Europei vor să slăbească sau să distrugă" proiectul, oficialul menţionând în acest sens "România, Polonia, Ungaria şi Guvernul Italiei", potrivit Politico.eu.
"Din punctul meu de vedere, proiectul este în pericol de moarte", a declarat oficialul.
"Unii din Europa vor să o slăbească sau să o distrugă - Polonia, Ungaria, România, Guvernul Italiei", a continuat Oettinger.
Oficialul european a mai declarat la un eveniment organizat marţi de o asociaţie germană că, de asemenea, UE mai este în pericol din cauza autocraţilor care provoacă războaie comerciale şi comit agresiuni, menţionând preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan şi "chinezul viclean".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu