>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tăriceanu: Declaraţia lui Weber era pregătită, citea de pe prompter. Nu ştie situaţia din România

Preşedintele Senatului a declarat, miercuri seară, că declaraţia lui Manfred Weber nu a fost una spontană, ci pregătită de cineva, fiind citită de pe prompter, Călin Popescu Tăriceanu precizând că acesta nu cunoaşte realităţile din România.
Imaginea articolului Tăriceanu: Declaraţia lui Weber era pregătită, citea de pe prompter. Nu ştie situaţia din România

"Am văzut declaraţia lui Weber. O declaraţie pe care, cu experienţa pe care o am, vă pot spune că nu era o declaraţie spontană, ci citea de pe un prompter, cineva, pentru că nu cunoaşte situaţia din România deloc, cineva i-a pregătit-o, citea o declaraţie pur şi simplu cu nişte fraze pe care le-am mai auzit , vânturate de unii şi de alţii şi care nu îşi găsesc niciun fel de suport de realitate în situaţia din România. România nu a abandonat combaterea corupţiei, nu a afectat prin reforma justiţiei în niciun fel independenţa ei, independenţa justiţiei a fost afectată foarte grav de protocoalele secrete care au pus întreg sistemul judiciar în subordinea serviciilor secrete. Asta e realitatea, dar pe care partenerii noştri străini nu o cunosc şi de aceea cred că rolul pe care îl va avea doamna Dăncilă este foarte important de a le explica aceste realităţi", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.
Preşedintele Senatului a adăugat că manfred Weber şi-a schimbat atitudinea în decurs de trei luni.
"A fost la Budapesta să-i acorde tot sprijinul domnului Victor Orban în urmă cu aproximativ trei luni se afişa braţ la braţ cu domnul Orban la Budapoesta. Între timp, domnia sa a fost desemnat de doamna Merkel cel care conduce lista partidului care câştigă alegerile europene şi ar trebui să devină automat preşedinte al Comisiei Europene. Şi atunci domnul Weber a considerat că trebuie să-şi schimbe atitudinea, să arate cât de bun european este el şi PPE a fost cel care a promovat votul pe articolul 7 care într-adevăr penalizează Ungaria, articolul 7 dând posibilitatea UE să aplice sancţiuni împotriva uneia dintre ţările membre", a completat Tăriceanu.
Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat "foarte îngrijorat" de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu