>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Şedinţa PSD | Dragnea anunţă că nu crede că se va discuta despre amnistie în şedinţa PSD/ Gabriela Firea, despre nemulţumirile din PSD: Voi vorbi în faţa colegilor/ Bădălău: Şi eu sunt nemulţumit. Există ministere care funcţionează mai greu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă că nu crede că la şedinţa Comitetului Executiv se va discuta despre graţiere sau reviziuirea pedepselor în şedinţa de la Neptun. Gabriela Firea atrage atenţia că sunt grupuri interministeriale care se fac doar că lucrează şi le cere să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor. Aceasta a mai adăugat că va discuta deschis cu colegii în şedinţa Comitetului Executiv de la Neptun şi că dacă politicienii nu mai au legătură cu românii, atunci "fiecare avem o problemă în parte". Senatorul Niculae Bădălău a declarat, înaintea şedinţei CExN al PSD, care se desfăşoară la Neptun, că este nemulţumit de activitatea Guvernului, existând ministere care funcţionează mai greu.
"Nu cred, nu cred. Eu vreau să facem condferinţa după Comitetul Executiv", a declarat Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţă, întrebat fiind despre ordonanţa privind amnistia.
Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, după şedinţa informală ţinută de liderii social-democraţi la mare, că amnistia şi revizuirea unor sentinţe „sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea", dar subiectul nu a fost dezbătut.
„Pot să vă spun părerea mea, pentru că nu e o părere care să fi fost adoptată deocamdată, dar eu cred că sunt două lucruri diferite. Unul este actul de amnistie, care exprimă de fapt dorinţa unei societăţi ca faţă de unii membri ai săi care au greşit să se manifeste clemenţă şi aceasta este o chestiune absolut normală. Al doilea aspect, pe care dumneavoastră l-aţi enunţat, este acela al unui mod defectuos de aplicare a justiţiei şi aici nu vorbim de clemenţă, că dacă cineva a fost condamnat în baza unor probe false, sau a unor abuzuri săvârşite în mecanismul acesta al justiţiei, asta nu înseamnă că trebuie să îi dăm amnistie, ci trebuie să îi dăm o reparaţie persoanei respective şi ăsta este alt aspect al problemelor care urmează să se dezbată. Astăzi nu am discutat acest lucru, dar sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea, dar nu am discutat acest lucru", a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui. Gabriela Firea critică activitatea unor grupuri interministeriale: Să nu se mai facă că lucrează
"Pot spune ca sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp ca să dea soluţii care sunt evidente şi poate ar trebui să nu se mai facă că lucrează, ci să lucreze pentru a se da solutiile constructive. Aceasta intrebare trebuie să o discutaţi cu premierul", a declarat sâmbătă Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.
Gabriela Firea a vorbit deschis şi în trecut despre problemele create de unii oameni din ministere prin întârzierea luării măsurilor.
Liderii PSD se reunesc în acest weekend la Neptun, în şedinţa CEx.
"Nu vreau să fac speculaţii sau să comentez anumite zvonuri. Vreau să spun cu claritate şi argumente în faţa colegilor, să lămurim anumite aspecte şi apoi dacă se ia vreo decizie, vă voi transmite.
Sunt şi lucruri bune şi mai puţin bune şi toate trebuie tratate cu maximă sinceritate, cu gândul că avem mare responsabilitate ca politicieni. Dacă nu mai avem legătură cu românii, fiecare avem o problemă în parte", a spus Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.
Firea a recunoscut că la şedinţa de vineri seara a mai multor lideri PSD cu Liviu Dragnea s-au discutat şi nemulţumirile. "Dar, s-a căzut de acord să avem un cadru formalizat, să fie toţi colegii, vom disucta azi să discutăm împreună. Mă alătur celor care vor să construiască ceva"
Întrebată dacă se simte ţinta unor colegi, Gabriela Firea a spus că preferă să nu răspundă.
"Nu aş vrea să pun gaz pe foc înaintea şedinţei. Nu e vorba despre mulţumirea sau nemulţumirea Gabrielei Firea, fiecare va spune opinia sa cu privire la răspunsul partidului nostru la situaţia politica din ţară", a mai spus Firea.
Bădălău: Şi eu sunt nemulţumit. Există ministere care funcţionează mai greu
”Nemulţumiţi sunt. Şi eu sunt nemulţumit şi îmi doresc mult mai mult pentru România şi pentru români. Ideea e să discutăm şi să găsim măsurile necesare pentru îndreptare. (...) Avem o guvernare bună, avem o creştere economică, sunt măsuri care au fost în cadrul programului de guvernare şi care au fost implementate. E clar că în cadrul guvernului sunt ministere care funcţionează mai greu, iar aici probabil dna premier va veni cu o măsură de remaniere”, a declarat Niculae Bădălău.
El a admis şi faptul că PSD a scăzut în sondaje.
”E foarte adevărat că am avut o mică scădere, mai ales din cauza erodării şi neimplementării tuturor măsurilor la timp şi asta vine din guvern, nu din partid”, a adăugat Bădălău.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu