>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Asociaţiile revocate de premierul Dăncilă din Consiliul Economic şi Social anunţă că atacă în instanţă decizia. Reprezentant: Hotărârea nu este legală

Reprezentanţii asociaţiilor din Consiliul Economic şi Social (CES) au anunţat, sâmbătă, că vor ataca în instanţă decizia prin care au fost revocaţi din Consiliu. Ei spun că hotărârea premierului Viorica Dăncilă nu este legală.
Imaginea articolului Asociaţiile revocate de premierul Dăncilă din Consiliul Economic şi Social anunţă că atacă în instanţă decizia. Reprezentant: Hotărârea nu este legală

„Avem aici decizia Guvernului şi va fi atacată în instanţă, va fi atatacă în contencios şi administrativ, pentru că articolul 14 din legea 248 stipulează clar că mandatul plenului CES este de 4 ani, care poate fi reînoit, dar nu poate fi scurtat, deci legea se exprimă clar în acest sens (...) Aşadar, mandatul noului plen a început la 1 ianuarie 2017, care trebuia să meargă până în 2020”, a declarat Mircea Ciocan, reprezentant al Federaţiei Sanitas.
George Chiuaru, reprezentantul pensionarilor, s-a declarăat nemulţumit de excluderea sa din Consiliu, excludere despre care spune că a aflat, ca toţi ceilaţi membri, din Monitorul Oficial, considerând că prin acest act Guvernul a demonstrat gradul de nepăsare cu care tratează pensionarii. ,,În România sunt 5.080.000 de pensionari. La ora actuală, nu mai au niciun reprezentant în CES. Care e concluzia? Guvernul nu mai are nevoie de pensionari, să moară, să scape de ei? Fără să ne anunţe, fără să ştim despre ce e vorba, fără să ştim că se face o verificare. Pur şi simplu a venit ca o bombă. Am aflat din Monitorul Oficial”.
Daniela Vişoianu, de la Asociaţia Communication for Community, a declarat că semnalul pe care Guvernul îl transmite întregii societăţi prin demiterea membrilor CES este ,,Nu sunteţi cuminţi, staţi jos, nota 3, puteţi pleca acasă”.
13 din 15 membri ai Consiliului Economic şi Social au fost revocaţi, printr-o decizie publicată joi seară în Monitorul Oficial, la propunerea ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu. Singurii menţinuţi au fost Asociaţia Municipiilor din România şi FACIAS. Reprezentanţii Ministerului Muncii au transmis ulterior că decizia de revocare a celor 13 membri este legală. "Procedura a fost pe deplin respectată, în condiţiile în care legea prevede că Guvernul îşi poate înlocui oricând reprezentanţii în CES, aşa cum, de altfel, o pot face si sindicatele şi patronatele. De altfel, sindicatele şi patronatele şi-au înlocuit din membri chiar în acest an”, se arată în precizarea MMJS.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu