>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Camera Deputaţilor a RESPINS moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă intitulată „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România”, prin care liberalii i-au cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să adopte de urgenţă un set de nouă măsuri fiscal-bugetare.
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a RESPINS moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici

Moţiunea simplă a întrunit, în plen, 97 de voturi „pentru”, 157 de voturi „contra” şi 24 de abţineri.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple, că inflaţia creşte din „cauze exogene sferei de răspundere a Guvernului sau a BNR”, principalul motiv fiind creşterea preţurilor mărfurilor nealimentare.
Teodorovici a adăugat că la pilonul II de pensii s-au virat, în primele 7 luni ale anului curent, cu peste zece procente în plus faţă de perioada similară a anului precedent. „O altă dezinformare pe care o faceţi se referă la Pilonul II de pensii. Realitatea este că nu s-au luat bani de la Pilonul II de pensii, ci s-au dat”, a spus el.Ministrul Finanţelor a mai precizat la dezbateri că ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de venituri bugetare colectate în aceeaşi perioadă a unui an fiscal din istoria instituţiei.
Camera Deputaţilor a dezbătut, în plenul de miercuri, moţiunea simplă „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România” prin care liberalii i-au cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să adopte de urgenţă un set de nouă măsuri şi să-l dea afară pe Darius Vâlcov de la conducerea MFP.
Liberalii i-au mai cerut ministrului Eugen Teodorovici să-şi îndeplinească prerogativele de ministru al Finanţelor şi să nu se mai comporte ca o „vedetă de televiziune”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu