>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

CCR va decide astăzi în legătură cu validarea referendumului pentru familie

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta, joi, rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria "între un bărbat şi o femeie", organizat pe 6 şi 7 octombrie.
Imaginea articolului CCR va decide astăzi în legătură cu validarea referendumului pentru familie

"Constatarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din datele de 6 şi 7 octombrie 2018 privind Legea de revizuire a Constituţiei României", se arată pe ordinea de zi a şedinţei de joi a plenului Curţii publicată pe site-ul instituţiei.
În şedinţa de miercuri, judecătorii CCR au respins cele patru contestaţii legate de procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru redefinirea familiei în Legea Fundamentală.
Curtea Constituţională a avut în dezbatere, miercuri, trei constestaţii privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a consultării populare depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă şi una formulată de Liliana-Elena Nedelea. Biroul Electoral Central a anunţat, pe 8 octombrie, rezultatele referendumului pentru familie, desfăşurat pe 6 şi 7 octombrie.
Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenţi la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezenţă de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu