>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Crin Antonescu temperează spritele în PNL: Sunt dezamăgit de rezultatul referendumului, dar nu cred că Orban a greşit/ Viorel Cataramă, de altă părere

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat luni pentru MEDIAFAX că este dezamăgit de rezultatul referendumului şi de absentism, însă nu consideră că eşecul acestuia trebuie plasat actorilor politici. El susţine că nu se impune demisia lui Ludovic Orban de la şefia partidului.
Imaginea articolului Crin Antonescu temperează spritele în PNL: Sunt dezamăgit de rezultatul referendumului, dar nu cred că Orban a greşit/ Viorel Cataramă, de altă părere
Crin Antonescu temperează spritele în PNL: Sunt dezamăgit de rezultatul referendumului, dar nu cred că Orban a greşit
„Eu personal, ca un om care a votat la referendum <pentru>, sunt dezamăgit de rezultatul referendumului. Nu cred că trebuie să căutăm explicaţii în afara uneia fundamentale, care este aceea a dezinteresului, a indiferenţei, a bunei părţi a electoratului faţă de această temă. Nu sunt sociolog, nu am urmărit cu foarte mare atenţie campania care s-a dus. Tot ce pot să vă spun este că absenteismul masiv la un referendum, indiferent de genul lui, nu e de bun augur”, a declarat fostul preşedinte, Crin Antonescu, pentru MEDIAFAX.El a mai spus că eşecul referendumului nu trebuie distribuit niciunui partid politic.
„Eu nu cred că eşecul referendumului trebuie plasat, distribuit neapărat actorilor politici pentru că, în fond, este o iniţiativă cetăţenească, au fost 3 milioane de oameni. Sigur că actorii politici şi-au jucat fiecare rol, mai bine sau mai rău, dar cred că e mai puţin important să găsim vinovaţi. Asta e realitatea, ăsta a fost răspunsul electoratului”, a adăugat Crin Antonescu.
Despre situaţia din partid, Crin Antonescu a susţinut că Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze.
„Eu nu ştiu, pot să presupun, nu ştiu ce alte conflicte care nu au nicio legătură nici cu familia tradiţională, nici cu referendumul, se ascund în spatele acestor declaraţii. Nu mă pot pronunţa. Ceea ce îmi este foarte clar, strict legat de referendum, nu există în opinia mea niciun motiv de demisia a preşedintelui sau a cuiva. Preşedintele Orban a procedat corect atunci când nu a angajat partidul pe o linie oficială şi obligatorie. Fiecare membru a avut procedat cum a crezut. Cred că nu a greşit exprimându-ţi propria opţiune. Dacă există alte motive, atunci este o altă discuţie”, a mai afirmat pentru MEDIAFAX Antonescu.
Liberalii Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calista, Cezar Preda şi Cătălin Predoiu au postat duminică seara, pe Facebook, un mesaj comun împotriva conducerii PNL, despre care spune că dezbină şi propune o politică retrogradă.
"Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge", se arată în mesaj.
Viorel Cataramă, nou atac la liderul PNL: Partidul este condus pe persoana fizică Ludovic Orban
Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că rezultatul referendumului este o lecţie pentru PSD, ALDE, dar şi pentru PNL, iar partidul din care face parte este condus pe persoana fizică Ludovic Orban.

"Poporul român a boicotat referendumul din weekend-ul recent încheiat; marii perdanţi sunt PSD/ALDE şi PNL, partide care au cerut cetăţenilor să se prezinte la vot. Pentru liberali, acest eşec conturează tot mai clar posibilitatea, pe care am semnalat-o deja în mai multe rânduri, că partidul să nu se claseze în primele două locuri la alegerile europarlamentare şi, pe cale de consecinţă, sa nu-şi poată propulsa candidatul în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2019. Asta este adevărata dramă care ne pândeşte!", spune Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte PNL Sector 2.
Acesta l-a atacat pe liderul PNL, Ludovic Orban, că duce partidul în direcţia greşită.
"Iar consecinţele le vom suporta cu toţii, deşi vinovat nu este decât preşedintele, întrucât de mai multă vreme partidul este condus pe persoana fizică Ludovic Orban. În acest context nemulţumirea unor colegi este întemeiată, trebuie urgent discutată ideologia partidului, stabilite măsuri alternative la guvernarea socialistă şi, nu în ultimul rând trebuie aleasă o nouă conducere; şi asta, până nu este prea târziu! Şi încă ceva: Să învăţăm că a spune oamenilor ceea ce credem noi că vor ei să audă si nu ceea ce gândim este o greşeală uriaşă care se plăteşte scump!",a mai spus Cataramă.
Cataramă l-a atacat în repetate rânduri pe Ludovic Orban, spunând că acesta trebuie înlăturat de la şefia PNL pentru lipsa de comunicare, deciziile pe care le ia fără să se consulte cu ceilalţi liberali şi pentru faptul că a "predat" guvernarea la începutul anului, atunci când a mers la consultările de la Cotroceni fără vreo propunere de premier.
Biroul Executiv al PNL a votat, în 9 iulie, excluderea lui Cataramă, la propunerea lui Ludovic Orban, pe motiv că a încălcat statutul partidului.
Comisia de arbitraj PNL Bucureşti a stabilit, însă, în luna august, că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu