>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dăncilă, la primul eveniment public după referendum: Avem obligaţia morală să combatem orice fel de manifestare antisemită şi xenofobă

Premierul Viorica Dăncilă declarat marţi, la un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, că fiecare persoană are obligaţia morală să combată manifestările antisemite şi xenofobe şi că moştenirea lăsată de supravieţuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generaţii.
Imaginea articolului Dăncilă, la primul eveniment public după referendum: Avem obligaţia morală să combatem orice fel de manifestare antisemită şi xenofobă

„Comemorăm azi unul din momentele tragice ale ţării noastre, 9 octombrie, data care marchează începând cu anul 2004 Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Doresc să aduc un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, acest episod dureros de care avem datoria să ne amintim. Este o zi îndurerată în care evocăm imaginea familiilor şi generaţiilor care au pierit, destinelor care au fost distruse, comunităţilor evreieşti dispărute. Totodată, rememorăm importanţa şi simbolistica celor care au stat drepţi între popoare şi care în cele mai negre momente ale istoriei s-au uitat pe sine pentru a întinde o mână de ajutor vecinului, prietenului, omului de lângă ei”, a declarat, marţi, premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Memorial al Holocaustului, în Bucureşti.
Premierul a adăugat că fiecărei persoane îi revine obligaţia morală să combată orice fel de manifestare antisemită.
„La peste şapte decenii de la acest tragic moment al istoriei noastre comune, mai sunt printre noi puţini supravieţuitori care pot sta mărturie vie a trecutului. Mărturiile supravieţuitorilor Holocaustului au un rol extrem de important în lupta împotriva intoleranţei, discriminării şi excluderii de orice fel. Moştenirea lăsată nouă de supravieţuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generaţii. Este de datoria noastră să nu uităm niciodată cele întâmplate. Participarea mea la un eveniment solemn precum cel de azi, îmi confirmă dimensiunea obligaţiei morale, care ne revine tuturor, de a depune toate eforturile pentru a combate orice fel de manifestare antisemită, xenofobă, şi pentru a evita ca astfel de drame să mai aibă loc”, a spus Dăncilă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu