>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Liderul PMP, Eugen Tomac: Mesajul Comisiei Europene arată că oficialii europeni cunosc evoluţiile interne din România

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că oficialii europeni au adresat „un mesaj extrem de dur” Guvernului, adăugând că ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să îşi depună demisia şi „să se supună anchetei” prinvind protestul din 10 august.
Imaginea articolului Liderul PMP, Eugen Tomac: Mesajul Comisiei Europene arată că oficialii europeni cunosc evoluţiile interne din România

"Este un mesaj care arată că la nivelul Comisiei Europene se cunosc foarte bine aspect ce ţin de evoluţiile interne şi aş pune aici accent pe modul în care încearcă Puterea să acopere evenimentele din 10 august. Faptul că, în continuare, ministrul de Interne este în funcţie, în loc să îşi prezinte demisia şi să se supună anchetei, încearcă să inducă în eroare inclusiv opinia publică europeană, prin acele note prin care au încercat să justifice total neadevărat că pe 10 august s-a încercat o lovitură de stat", a declarat Eugen Tomac, marţi pentru MEDIAFAX.Preşedintele PMP a precizat că dezbaterile de la nivel european privind statul de drept sunt binevenite. Acesta speră că ca România să nu fie sancţionantă, pentru că cetăţenii vor fi cei afectaţi.
"Este o formă de presiune explicită şi un mesaj extrem de dur adresat actualului Guvern cu doar câteva luni înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Sper să nu se ajungă în acest punct (România să fie sancţionată la nivel U.E. n. red.). Toate aceste dezbateri ce au în centrul atenţei ţara noastră sunt binevenite", a adăugat liderul deputaţilor PMP.
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situaţia din România, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate".
Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiţi ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieşind că aceştia au fost paşnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit şocat când protestatarii au fost bătuţi atunci în Piaţa Victoriei.
Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe şi premierul Viorica Dăncilă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu