>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Medicii au stabilit cauza morţii lui Ilie Balaci

Principala cauză a decesului lui Ilie Balaci a fost infarctul miocardic acut, însoţit de insuficienţă cardio-respiratorie, potrivit autopsiei.
Imaginea articolului Medicii au stabilit cauza morţii lui Ilie Balaci

Autopsia a fost făcută luni la Institutul de Medicină Legală Dolj, iar rezultatele au fost transmise organelor de cercetare penală.
Surse locale au declarat pentru MEDIAFAX că principala cauză a decesului a fost un infarct miocardic acut, însoţit de insuficienţă cardio-respiratorie.
Directorul Serviciului Judeţean de Anbulanţă Dolj, Cristian Gangioveanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că infarctul miocardic a fost şi principala suspiciune a medicilor de la Ambulanţă.
Un dosar de moarte suspectă a fost deschis în cazul morţii lui Ilie Balaci, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, declarând pentru MEDIAFAX că este necesară respectarea unor norme procedurale.
Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul internaţional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova, Cristina Geormăneanu. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pentru MEDIAFAX, că a trimis corpul de control la Craiova, pentru a verifica modul în care a acţionat ambulanţa în cazul lui Ilie Balaci.
„Ilie Balaci este eroul nostru naţional şi familia a ridicat nişte suspiciuni legate de modul în care a acţionat ambulanţa. În aceste condiţii, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă se deplasează astăzi (luni, n.r) la Craiova pentru a putea verifica aceste lucruri. În maxim două zile (se va încheia ancheta, n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, spunea, duminica seara, pentru MEDIAFAX, că o ambulanţă SMURD a fost trimisă în sprijinul ambulanţei SAJ, la casa lui Ilie Balaci.
„Prima ambulanţă SAJ a ajuns la el, iar ambulanţa de la SMURD s-a trimis în sprijinul ambulanţei SAJ. A fost cerută în sprijin, nu pentru că SAJ-ul nu se descurca. În momentul în care se face masajul cardiac se depune un efort foarte mare şi din cauza aceasta (s-a trimis – n.r.), în sprijin. Am trimis tot o ambulanţă cu medic. Ambulanţa SMURD a fost cu medic”, declara Tania Vîlceanu.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu