>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Oficialii români încearcă să atragă investitori din Emiratele Arabe Unite

Agricultura, extinderea portului Constanţa, construcţia de centre logistice sau industria IT sunt domeniile în care oficialii români aflaţi în Emiratele Arabe Unite le-au propus investitorilor locali să participe.
Imaginea articolului Oficialii români încearcă să atragă investitori din Emiratele Arabe Unite
Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Daniel Dumitru Botănoiu a purtat discuţii cu investitorii arabi pentru exportul ovinelor din România. Oficialul MADR a avut o întâlnire cu conducerea grupului Al Dahra, cea mai mare companie din domeniul agroalimentar din Emiratele Arabe Unite, cu investiţii în peste 20 de state de pe toate continentele, unde a prezentat proiectul legat de investiţii în sistemul naţional de irigaţii, în special canalul Siret-Bărăgan, dar şi proiectul legat de Casa de Comerţ a României.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Radu Oprea s-a întâlnit cu Mohammed Al Muallem, CEO al DP World UAE, care a prezentat proiectele de extindere a investiţiilor în Portul Constanţa şi de construire a altor patru centre logistice în România.
O altă întâlnire a ministrului Oprea a fost cu CEO-ul companiei Injazat, deţinută de fondul de investiţii Mubadala, Khaled al Melhi, căruia i-a prezentat piaţa de IT din România, acesta arătându-se interesat de investirea într-un centru de excelenţă în România.
De asemenea, ministrul pentru IMM-uri s-a întâlnit miercuri la Dubai cu reprezentanţii companiilor româneşti care participă la GITEX 2018 - cea mai importantă manifestare expoziţională din Orientul Mijlociu în domeniul tehnologiei informaţiei „Ministrul s-a întâlnit cu reprezentanţii celor 15 companii româneşti care participă sub pavilion naţional, dar şi cu alte companii care participă în nume propriu. Dintre acestea, Wello, un start-up din Cluj care dezvoltă soluţii de software şi de inteligenţă artificială, a fost selectat, din 750 de companii, în finala programului Supernova Challenge GITEX”, anunţă ministerul de resort într-un comunicat.
Atât oficialul din ministerul Agriculturii cât şi cel pentru mediul de afaceri fac parte din delegaţia oficială condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care se află în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-18 octombrie 2018.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu