>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Pădurar internat în spital după ce a fost atacat de 20 de persoane care ar fi tăiat ilegal arbori

Un pădurar a fost internat în spital după ce a fost atacat de 20 de persoane care ar fi tăiat ilegal arbori din păduri din judeţul Vaslui. Acesta a fost lovit în zona capului şi are fracturi la un picior. Incidentul s-a produs la o zi după ce victima i-a prins pe agresori cu lemne tăiate ilegal.
Imaginea articolului Pădurar internat în spital după ce a fost atacat de 20 de persoane care ar fi tăiat ilegal arbori

Potrivit unui comunicat de presă trimis, duminică, de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, agresiunea s-a produs, vineri, asupra unui angajat al Romsilva din judeţul Vaslui.
”Artenie R., pădurar în cadrul Ocolului Silvic Brodoc – Direcţia Silvică Vaslui, a fost, vineri seara, victima unei agresiuni grave, în afara fondului forestier, acesta fiind atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat şi cele private. Pădurarul a fost înconjurat de membrii grupării infracţionale pe raza localităţii Valea Mare - Negreşti, fiind ameninţat cu o sabie şi lovit în zona capului şi a picioarelor, provocându-i numeroase echimoze în zona capului şi fracturi multiple la un picior”, a transmis Romsilva.
Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. Spiridon” din Iaşi, unde este în prezent în stare stabilă, dar urmează să fie supusă unor intervenţii chirurgicale. Potrivit sursei citate, agresiunea a avut loc la o zi după ce pădurarul, împreună cu alţi doi angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi patru jandarmi, au surprins într-o pădure mai mulţi oameni cu o căruţă cu ”lemne tăiate ilegal”, fiind confiscat atelajul, lemnele şi un motoferăstrău.
”Pădurea respectivă este una privată, fiind preluată în pază de către Direcţia Silvică Vaslui (…) Acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva este agresat de către grupări infracţionale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în judeţele Caraş – Severin şi Suceava”, potrivit Romsilva.
În acest caz, poliţiştii din Vaslui şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui fac cercetări pentru identificarea agresorilor şi aplicarea măsurilor legale
În primele şase luni ale anului au fost înregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar în ultimii cinci ani au fost agresaţi de infractori alţi 157 de angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu