>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

REACŢIE dură a lui Şerban Nicolae faţă de oficialul european, numărul 2 în CE: Te-ai acoperit de ruşine. Demisionează!/ Senatorul PSD îl acuză că nu are nici decenţă, nici bun-simţ

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a afirmat că declaraţiile prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans făcute luni în Comisia LIBE "au umplut paharul răbdării". Astfel, social-democrat îi cere oficialului european să îşi dea de urgenţă demisia din funcţie.
Imaginea articolului REACŢIE dură a lui Şerban Nicolae faţă de oficialul european, numărul 2 în CE: Te-ai acoperit de ruşine. Demisionează!/ Senatorul PSD îl acuză că nu are nici decenţă, nici bun-simţ

"Declaraţiile făcute ieri în cadrul dezbaterilor din <Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne> a Parlamentului European au umplut paharul răbdării. Să te declari îngrijorat de legi ce n-au produs încă vreun efect, de presupuneri şi predicţii stupide şi vădit subiective, dar să ignori cu nonşalanţă rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, întâmplate şi dovedite, asta arată că eşti nedemn de funcţia pe care o ocupi", a declarat Şerban Nicolae, într-o postare marţi pe Facebook.Acesta a adăugat că nu se poate vorbi despre independenţa magistraţilor atunci când procurorii sunt subordonaţi prin protocoale secrete încheiate între SRI şi alte instituţii din sistemul judiciar.
"Ce înseamnă „dreptul la un proces echitabil” când hotărârea de condamnare e dată de un judecător obligat să nu divulge inculpatului şi avocatului acestuia, o parte din probe? Ce înseamnă „dreptul la un proces echitabil”, când se aplică proceduri secrete care derogă sau chiar încalcă direct garanţiile procesuale prevăzute de Constituţie şi lege? Ce înseamnă „independenţa magistraţilor” când procurorii sunt subordonaţi, prin protocoale secrete, ofiţerilor de informaţii în cadrul unor echipe comune de anchetă penală? Ce „paşi înainte” au fost făcuţi când ai în fiecare an sute de persoane achitate pentru că „fapta nu există” şi zeci dintre aceste persoane înainte de a fi achitate au fost şi în arest preventiv? De ce trebuie apăraţi de lege cei care au încălcat-o?", a completat Nicolae.
Social-democratul mai susţine că Frans Timmermans este lipsit de bun-simţ deoarece a declarat o serie de "absurdităţi" în dezbaterea de luni seară a comisiei LIBE.
"Când susţii abuzurile, ar trebui să ai măcar decenţa de a nu o face din postura de prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Comisar european pentru statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale. Ar trebui să ai bunul-simţ de a nu rosti asemenea absurdităţi în Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European. Ai demonstrat că nu ai nici una, nici alta. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta. În anii ’50. Sunteţi puţini, dar în poziţii-cheie ale deciziei. O fostă procuroare, şcolită doctrinar în cei mai negri ani ai lui Ceauşescu, te aplaudă şi gândeşte ca tine în Parlamentul European. Şi mai sunt câţiva",precizează senatorul PSD(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu