>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

REVOCARE procuror general. Toader anunţă că va publica documente din mapa lui Lazăr / Lazăr publică ce a primit de la CSM - DOCUMENT

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că va publica mai multe documente care au apărut în traseul decizional privind numirea lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror-şef al Parchetului General.
Imaginea articolului REVOCARE procuror general. Toader anunţă că va publica documente din mapa lui Lazăr / Lazăr publică ce a primit de la CSM - DOCUMENT

"Voi face o sinteză...a parcursului decizional!", a precizat, pentru MEDIAFAX, Tudorel Toader, întrebat fiind dacă va publica marţi rezoluţia de clasare presupus găsită în mapa de candidatură a lui Augustin Lazăr la Parchetul General.
Pe de altă parte, procurorul general a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit în scris răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arată că la mapa sa de candidatură nu există o asemenea rezoluţie de clasare privindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis.
"Urmare a adresei dumneavoastră (...), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (...) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră", se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr, potrivit acestuia.
Toader: Pentru neconcordanţe trebuie să ştim conţinutul dosarului pe baza căruia a fost dat decretul
Ministrul Justiţiei anunţă că va prezenta marţi procedura şi graficul de numire a procurorului general, precizând însă că pentru a observa neconcordanţe, este preferabil să fie ştiut conţinutul dosarului în baza căruia preşedintele Klaus Iohannis a dat decretul de numire a lui Lazăr. 
"Maine (marţi -n.r.) voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine (marţi -n.r.) voi face public si continutul dosarului de candidatura. Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.
Procurorul general ceruse Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general al României iniţiat de ministrul Justiţiei să i se elibereze o copie a "rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie", document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa în funcţie, aşa cum a susţinut Tudorel Toader.
CEREREA înaintată de Augustin Lazăr
Răspunsul de la CSM
 (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu