>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tudorel Toader, despre protocoalele MJ - SRI: O să declanşăm procedura de desecretizare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, în cadrul şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, că a cerut să fie informat cu privire la cele două protocoale încheiate între minister şi SRI şi că va cere declanşarea procedurii de desecretizare a acestora.
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre protocoalele MJ - SRI: O să declanşăm procedura de desecretizare

„Am cerut să fiu informat şi o să declanşăm procedura de desecretizare", a declarat Tudorel Toader, în cadrul şedinţei.
Anterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu a avut timp să verifice ce este cu cele două protocoale încheiate între ministerul Justiţiei şi SRI, dar că în general are o problemă cu acele înţelegeri care afectează procesul de justiţie. "Nu am reuşit dimineaţă să mă uit pentru că am avut alte urgenţe de rezolvat, dar plecând de la CSM sigur voi verifica", a spus ministrul Justiţiei.
Întrebat dacă este semnatarul protocoalelor, Toader a răspuns “Categoric nu. Da, în spaţiul public cineva, căruia nu vreau să i spun numele, spunea ministrul Toader a semnat şase protocoale. Acum, protocoalele acestea, vă rog să fiţi de acord, noi luăm atitudine şi le blamăm şi vom vedea juridic ce le facem protocoalele care au avut implicaţie în activitatea de înfăptuire a justiţiei Eu am semnat ca decan al Facultăţii de Drept de la Iaşi un protocol cu CSM pentru că studenţii de la drept au în planul de învăţământ disciplină obligatorie practică de specialitate anul 3 la parchete, anul 4 la instaţe. L-am semnat cu CSM protocol în baza căruia parchetele, instanţele primesc studenţii să facă practică, Era un protocol benefic formării profesionale. Noi vorbim doar de cele din activitatea de înfăptuire a justiţiei", a mai afirmat Toader, la intrarea la CSM.
Forumul Judecătorilor a publicat, duminică, un răspuns de la Ministerul Justiţiei, în care se menţiona faptul că instituţia condusă de Tudorel Toader are încheiate protocoale cu SRI. „La nivelul Ministerului Justiţiei există două protocoale clasificate încheiate între Ministerul Justiţiei şi Serviciul Român de Informaţii. Primul protocol de colaborare încheiat exclusiv pe problema Prevenirii şi Combaterii Terorismului, iar al doilea protocol reprezintă organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului", se arată în răspunsul Ministerului Justiţiei transmis Forumului Judecătorilor. Tot în răspunsul transmis Forumului, se arată faptul că, având în vedere caracterul nepublic al unor astfel de documente, informaţiile sunt „exceptate de la liberul acces al persoanelor”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu