>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Fisuri într-o clădire din Ploieşti, după cutremurul cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter

Noi fisuri au apărut într-o clădire a Universităţii Petrol Gaze Ploieşti, în urma cutremurului din noaptea de sâmbătă spre duminică. Rectorul spune că imobilul afectat este şubred pentru că a fost construit ”prost”.

Un corp al Universităţii Petrol Gaze Ploieşti a fost afectat de cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică, fisuri vechi fiind acum adâncite sau au apărut noi crăpături.
Cutremurul a adâncit fisurile deja existente în corpul I al UPG Ploieşti sau au apărut noi crăpături. Acest corp al universităţii, potrivit rectorului Mihai Coloja, a fost dat în folosinţă în 1974 , iar constructrul de la acea vreme nu a făcut şi pereţi de rezistenţă.
”Acel corp este unul cu probleme, am avut probleme cu tot corpul. Este ultimul construit şi este şubred, a fost construit prost. Nu s-au făcut pereţi de rezistenţă. Noi am făcut lucrări de consolidare. Planşeul este fisurat”, a declarat Coloja.
Potrivit acestuia, a fost depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea şi consolidarea clădirii, aşteptându-se un răspuns.
La UPG Ploieşti sunt 5.200 de studenţi.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, un cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter s-a produs în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri. Cutremurul a fost resimţit puternic în Capitală şi a fost urmat, pe parcursul zilei de duminică, de alte două seime, cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, respectiv 3,2 grade pe Richter.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu