>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Acuzaţii de hărţuire sexuală. Ambasadorul Irakului, convocat de urgenţă de MAE

Ministerul de Externe anunţă, miercuri, că l-a convocat în regim de urgenţă pe ambasadorul Republicii Irak în România dupa ce două angajate ale ambasadei au acuzat un consul de agresiune sexuală, MAE fiind sesizat pe această temă prin intermediul unui memoriu.
Imaginea articolului Acuzaţii de hărţuire sexuală. Ambasadorul Irakului, convocat de urgenţă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, că a fost sesizat pe această temă de către o singură persoană, prin intermediul unui memoriu primit în data de 8 noiembrie 2018.
"După primirea memoriului, Ministerul Afacerilor Externe a convocat în regim de urgenţă ambasadorul Republicii Irak în România. Cu acest prilej, s-a subliniat că orice acte sau fapte de hărţuire sunt în totală contradicţie cu normele etice şi valorile societăţii europene, în general, şi ale societăţii româneşti, în particular, motiv pentru care subiectul este tratat cu foarte mare atenţie de către autorităţile române, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe.
Şeful misiunii diplomatice irakiene în România a dat asigurări părţii române că va analiza cu toată seriozitatea şi responsabilitatea sesizarea menţionată şi, în măsura în care faptele semnalate se confirmă, va cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Irak să ia măsuri ferme, în conformitate cu procedurile irakiene", transmite Ministerul Afacerilor Externe.
Precizările Ministerului Afacerilor Externe vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora două angajate al Ambasadei Irakului au depus plângere penală împotriva unui consul irakian pentru hărţuire sexuală.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu