>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Distrugător britanic, hărţuit de 17 avioane ruseşti în Marea Neagră. Mesajul tulburător transmis prin radio de una dintre aeronave

În timpul unui exerciţiu NATO care a avut loc în luna mai a acestui an în Marea Neagră, un distrugător britanic a fost hărţuit de 17 avioane militare ruseşti, transmit publicaţiile Business Insider şi Sky News. Aeronavele s-au apropiat la o distanţă de câteva sute de metri de navă.
Imaginea articolului Distrugător britanic, hărţuit de 17 avioane ruseşti în Marea Neagră. Mesajul tulburător transmis prin radio de una dintre aeronave

Publicul a aflat despre incident abia acum, după ce a fost transmis un documentar, „Warship: Life at Sea”, despre viaţa la bordul unei nave de război britanice. Avioanele s-au apropiat de HMS Duncan pe când distrugătorul se afla în Marea Neagră, în apropierea Crimeii, la aproape 50 de kilometri de coastă. „Pentru mine a fost un incident fără precedent”, a declarat Eleanor Stack, căpitanul vasului.
Şeful grupului NATO din care făcea parte nava la momentul respectiv, comandorul Mike Utley, a declarat că nicio altă navă britanică nu a fost supusă unui „raid” de o asemenea magnitudine în ultimii 25 de ani.
Aeronavele - un mix de avioane de vânătoare şi de aeronave de atac la sol - s-au apropiat periculos de mult. Potrivit specialiştilor, radarul puternic al navei le-ar fi putut perturba sistemele electronice şi cauza prăbuşiri.
Înainte de a pleca, unul dintre avioane a transmis un mesaj radio către HMS Duncan: „Succes, băieţi!”. 
„Cred că tactica lor este naivă. Nu ştiu de ce este capabilă această navă”, a mai spus comodorul Mike Utley. „Ei aveau 17 avioane. Noi aveam 48 de rachete. Cred că am fi câştigat”, a declarat, în documentar, un ofiţer de pe Duncan.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu