>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea şi Dăncilă se DELIMITEAZĂ de afirmaţiile lui Ilan Laufer/ Tăriceanu, despre declaraţiile fostului ministru: Am avut o agendă încărcată. Nu am urmărit

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă s-au delimitat, miercuri, la Parlament, de afirmaţiile pe care le-a făcut Ilan Laufer în conferinţa de presă de la sediul partidului.
Imaginea articolului Dragnea şi Dăncilă se DELIMITEAZĂ de afirmaţiile lui Ilan Laufer/ Tăriceanu, despre declaraţiile fostului ministru: Am avut o agendă încărcată. Nu am urmărit

„Mă delimitez total de ce a spus dl Ilan Laufer”, a declarat miercuri, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţa CExN al partidului.
Întrebată dacă îşi asumă declaraţiile lui Ilan Laufer, premierul Viorica Dăncilă a răspuns, miercuri, la sosirea la aceeaşi şedinţă: „Nu”.
Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.
Ilan Laufer, refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”. „Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a refuzat şi a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Romania şi Israel”, a declarat marţi seară, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.
Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.
De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.
Tăriceanu, despre declaraţiile lui Laufer: Am avut o agendă încărcată. Nu am urmărit
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu a urmărit declaraţiile ale lui Ilan Laufer, în care acesta l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism. Preşedintele Senatului a motivat că a avut, marţi, o agendă încărcată.
"Ieri (marţi - n.r.) am avut o agendă aglomerată. Nu am urmărit declaraţiile", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu întrebat, miercuri la Parlament, cum comentează declaraţiile lui Ilan Laufer.
Liderul ALDE a adăugat că l-a cunoscut pe Ilan Laufer ca ministru şi că i-a făcut o impresie foarte bună
"L-am cunoscut şi ca ministru, fiind ministru o persoană tânără, care mie mi-a făcut o părere foarte bună. Este educat, are experienţă în domeniul privat. Dacă primul ministru l-a ales pentru postul respectiv cred că este suficient".
Întrebat ce părere are despre faptul că Laufer a mai fost remaniat o dată, Tăriceanu a replicat: "Câteodată schimbările unor miniştri nu sunt decise numai pe lipsa de performanţă. Sunt şi alte considerente care pot interveni atunci când decizi o anumită rocadă şi în fond nu e obligatoriu ca doi oameni să aibă despre o persoană aceeaşi părere".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu