>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea şi lideri judeţeni PSD discută la Parlament despre ordinea de zi la Comitetul Executiv Naţional de luni/ Vasilescu, despre excluderi din PSD, la CEx: Este foarte posibil

Preşedintele PSD Liviu Dragnea discută la Parlament, duminică seara, cu o parte din liderii judeţeni PSD, pe tema ordinii de zi a Comitetului Executiv Naţional de luni, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.
Imaginea articolului Dragnea şi lideri judeţeni PSD discută la Parlament despre ordinea de zi la Comitetul Executiv Naţional de luni/ Vasilescu, despre excluderi din PSD, la CEx: Este foarte posibil

Potrivit surselor citate, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat o „şedinţă pregătitoare” în format restrâns, cu o parte din liderii judeţeni PSD.
Tema discuţiilor de la Parlament este ordinea de zi a reuniunii de luni a Comitetului Executiv Naţional.
CExN al PSD va discuta, luni, tot la Parlament, despre înregistrările în care Adrian Ţuţuianu a criticat miniştrii şi conducerea partidului. Unii lideri judeţeni invocă posibilitatea excluderii vicepreşedintelui PSD, în timp ce alţii îndeamnă la calm.
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că acei lideri care au trimis scrisori „de sorginte #rezist” şi au spus că fac parte dintr-un partid de „maimuţe” nu mai reprezintă „poziţia unitară a PSD”.
De asemenea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), consideră că „mai bine ne despărţim” de acei membri care nu respectă votul majorităţii şi l-a nominalizat pe Adrian Ţuţuianu spunând că l-a deranjat faptul că vicepreşedintele partidului şi-a criticat colegii.
Şi vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că unii preşedinţi de organizaţii judeţene cer „vehement” excluderea din partid a lui Ţuţuianu pentru „declaraţii nelalocul lor”.
Pe de altă parte, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că partidul trebuie să încerce să-i păstreze pe liderii care au avut rezultate electorale bune. Într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, liderul judeţean social-democrat a afirmat, sâmbătă, că el dezaprobă „lichidarea” vocilor critice şi a apreciat că vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbeşte în plus”.
Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că o variantă luată în calcul este aplicarea unei sancţiuni cu suspendarea pentru o perioadă de 3 sau 6 luni din funcţiile deţinute în partid pentru acei lideri care au adus prejudicii de imagine formaţiunii.
Vasilescu, despre excluderi din PSD, la CEx: Este foarte posibil
Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică la un post TV, că este foarte posibil ca în şedinţa CEx de luni să fie excluderi, precizând că "nu putem accepta să fie şantajaţi de colegi, pentru că sunt supăraţi că au pierdut o funcţie".
"Este foarte posibil (să fie excluderi – n.r.). Nu e vorba de preşedintele PSD dacă mai colaborează bine sau nu. E vorba de ce se întâmplă. Nu putem fi şantajaţi de colegi, dacă sunt supăraţi că au pierdut o funcţie. Eu îmi păstrez pentru mâine ceea ce vreau să spun într-o şedinţă de partid. Dacă toate discuţiile ar avea loc în interiorul PSD şi s-ar ieşi cu o soluţie şi ar fi aplicată o decizie, atunci nu ar fi nicio problemă", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, duminică seară la Antena 3.
În opinia acesteia excluderile ar fi necesare.
Întrebată dacă aceste excluderi ar remedia situaţia şi vânzoleala din partid, Olguţa Vasilescu a spus: "Eu cred că da".
Chestionată dacă vor fi exlcluşi parlamentari PSD sau simpli membri, Vasilescu a replicat: "Nu ştiu dacă este important dacă sunt parlamentari sau neparlamentari. Orice vot în Parlament e important, dar când îţi strică majoritatea şi nu fac altceva decât împingă şi pe alţii să părăsească partidul sau să împingă împtriva deciziilor care se iau în partid, nu cred că ar trebui să avem reţinere din acest punct de vedere. Din discuţiile purtate cu alţi parlamentari, se vor îndrepta către PSD mai mulţi parlamentari. Vor veni".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu